x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După dezvăluirile de la Antena 3, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

După dezvăluirile de la Antena 3, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

11 Feb 2016   •   16:45
După dezvăluirile de la Antena 3, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Camelia Bogdan
Sursa foto: luju.ro

Inspecția Judiciară s-a autosesizat după dezvăluirile făcute de Grupul de Investigații Politice în legătură cu dosarul Telepatia/ICA și prezentate de Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică la Sinteza zilei, de la Antena 3.

Potrivit sursei citate, în timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în Dosarul ICA și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov în cadrul unui program finanțat de același minister.

Mai mult, la câteva zile după revenirea din sejur, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii.

Președintele Grupul de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că este surprins de inițiativa Inspecției Judiciare, căci, după standardele DNA-ului, care ar fi trebuit primul să se sesizeze, judecătoarea Camelia Bogdan ar fi trebuit să fie deja la ”Beciul domnesc”.

”Ea a primit bani de la o parte implicată în proces în timp ce judeca procesul și sentința a fost în favoarea pății care a plătit-o pe Camelia Bogdan. Pentru asta orice alt judecător din țară și din lumea asta ar fi fost în pușcărie”, a spus Mugur Ciuvică, la Antena 3.

Ce declară Alina Anghelescu, jurnalist luju.ro

"Este vorba despre conflict de interese, chiar de natură penală. Prima instituţie care trebuia să se autosesizeze este Agenţia Naţională de Integritate. Cazul denotă foarte clar că această judecătoare avea motiv de abţinere. Ştia foarte bine despre ce este vorba în acest dosar. Inspecţia Judiciară va trebui acum să facă verificări, apoi sancţiunea poate merge de la reţinere din salariu, până la excluderea din magistratură. Este un caz în care nu se poate să nu sancţionezi un magistrat. Dacă va fi sancţionată, judecătoarea Camelia Bogdan va putea face contestaţie la Curtea de Apel. Dacă decizia instanţei va fi în defavoarea ei,  hotărârea definitivăva fi motiv pentru revizuirea dosarului pe care l-a judecat în conflict de interese."

Răzvan Salaviuc apreciază că:

"Ar trebui dată imediat afară din magistratură. A luat bani de la un SRL care nu are activităţi didactice de învăţământ superior. A participat la un eveniment finanţat de Ministerul Agriculturii şi este imposibil să nu ştii că una dintre părţile pe care le judeci este cea care a organizat evenimentuul. A încasat 10.000 de lei de la partea vătămată din dosarul pe care îl judeca. În cazuri similare s-au dat soluţii de excludere din magistratură."

×