x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E MAI MULT DECĂT UMOR - Grupul de la Cluj, afaceri de tot râsul

E MAI MULT DECĂT UMOR - Grupul de la Cluj, afaceri de tot râsul

de Sebastian S. Eduard    |    24 Oct 2008   •   00:00
E MAI MULT DECĂT UMOR - Grupul de la Cluj, afaceri de tot râsul

E momentul să trecem la lucruri serioase. În acest week-end, sâmbătă mai precis, HBO începe difuzarea primei producţii originale autohtone. "Stand-Up Cafe" va fi un serial care va fi difuzat, pentru început, o dată pe lună. Primul sezon numără astfel nu mai puţin de şapte episoade.



Fanii unora ca Jerry Seinfeld, Chris Rock, Steve Martin sau Adam Sandler ştiu despre ce este vorba. Stand Up comedy îşi are în România fanii săi, deşi nu este pe departe un gen umoristic la fel de popular ca în Statele Unite.

Protagoniştii serialului sunt Dan Badea, Dragoş Pop, Patricia Nedelea şi Adrian Cucu. Primul, din Bucureşti. Ceilalţi trei – din Cluj, motiv pentru care putem să vorbim despre faptul că Grupul de la Cluj şi-a băgat coada şi în umorul românesc.

Sursele de inspiraţie? Se găsesc peste tot. "Platitudinea, umilinţa, prostia cu care mă ciocnesc în fiecare zi. Cred că putem supravieţui prin umor imbecilităţii agentului care te opreşte la stop degeaba, prostiei vecinului care ascultă muzică cu sonorul dat la maximum la ora 5 dimineaţa, bătrânului de aproape 80 de ani care se uită libidinos la tine şi multe-multe alte lucruri", spune Patricia Nedelea, în timp ce Adrian Cucu mărturiseşte că: "îmi place să vorbesc despre istorie, despre de ce am ajuns în halul ăsta, încât suntem mai mult stupizi decât deştepţi, despre sex, despre lucrurile care n-au nici o logică...".

POVESTE
Dan Badea povesteşte şi el. "M-am născut în Bucureşti acum 32 de ani. Când eram copil eram obez şi când eşti "Dan grasu contrabasu", nu-i simplu să te integrezi în gaşca de la bloc. Prin urmare, mi s-a dezvoltat simţul umorului cu care mi-am cucerit locul în diversele grupuri de prieteni. "Nu te mai strâmba atât că o să rămâi aşa‘, îmi spunea mama când eram mic, dar mi-a fost de folos la orele de actorie petrecute alături de maestrul meu Dem Rădulescu, care era o instituţie de comedie, nu doar un actor genial.

Umorul şi struţii

"Eu văd umorul din ţara asta, cel inteligent şi de bun gust, ca pe un deşert, total sterp, cu nişte struţi care stau cu capul în nisip şi cu nişte cămile care râd pentru că bate vântul sau pentru că ziua se schimbă în noapte", spune Adrian Cucu. "Aş vrea, cu Stand-up Café, să scoatem struţii din nisip şi să debarasăm un pic cămilele...(...) Stand-up comedy-ul e forma cea mai potrivită pentru a spune şi a arăta absolut tot ce vrei, inclusiv pe tine.

×
Subiecte în articol: mass-media