x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eco de cinci stele in Delta Dunarii

Eco de cinci stele in Delta Dunarii

de Alexandru Nastase    |    03 Aug 2008   •   00:00
Eco de cinci stele in Delta Dunarii

Complexul ecologic de cinci stele Delta Nature Resort s-a impus din 2005 ca o excelenta destinatie turistica, reusind de la an la an sa atraga din ce in ce mai multi oaspeti, oferindu-le acestora servicii de cea mai buna calitate.



Complexul ecologic de cinci stele Delta Nature Resort s-a impus din 2005 ca o excelentă destinaţie turistică, reuşind de la an la an să atragă din ce în ce mai mulţi oaspeţi, oferindu-le acestora servicii de cea mai bună calitate. Turiştii care aleg baza de la Somova beneficiază de pachete de programe care îi ajută să descopere sau să înţeleagă mai bine fascinanta lume din nordul Dobrogei.


Aflat chiar la limita Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, resortul beneficiază de o excelentă privelişte, în faţă deschizîndu-se complexul de lacuri Somova-Parcheş. Complexul a fost construit chiar la graniţa Rezervaţiei, pentru a evita impactul asupra mediului. Un astfel de complex trebuie să fie tradiţional, dar modern în acelaşi timp, pentru ca turistul să simtă natura, dar trebuie să fie situat foarte aproape de un spital şi de surse de aprovizionare. Este o bază turistică pentru clienţi de cinci stele, interesaţi să vină şi să viziteze Delta timp de opt ore, în soare şi vînt, dar care să aibă tot confortul la întoarcerea în bază. Beneficiind de 30 de vile, sală de conferinţe, sală de sport, piscină şi terenuri de tenis, complexul poate însemna opţiunea ideală pentru o vacanţă în Deltă.


DE LUX. Baza se adresează în special turiştilor care preferă serviciile de lux, într-o atmosferă de respect pentru natură şi care apreciază unicitatea şi valoarea inestimabilă a Deltei Dunării. Pe lîngă serviciile oferite în interiorul complexului, administratorii bazei le propun turiştilor şi excursii în Rezervaţie şi în toată partea de nord a Dobrogei.
După cum se ştie, în Delta Dunării există nu mai puţin de 19 trasee pentru turişti. Potrivit legilor, aceste trasee ar fi trebuit înlocuite la anumite intervale, pentru a da naturii posibilitatea să se refacă în urma impactului generat de turişti (combustibil, gunoaie, zgomot). Administratorii resortului de la Somova au ales să nu-i ducă pe turişti în acele zone care prezintă deja probleme serioase.


RESPECT PENTRU NATURĂ. În schimb, cei care se cazează la hotelul de lux pot face turul mînăstirilor din nordul Drobrogei, podgoriilor şi cramelor din zonă, dar îi pot întîlni şi pe producătorii tradiţionali de miere, vin sau alte preparate tradiţionale. "Respectul pentru natură, pentru biodiversitate, pentru tradiţii este unul dintre cele mai importante principii cu care am pornit la drum. Turiştii noştri se pot bucura de bogăţiile şi frumuseţile Deltei, dar în acelaşi timp şi de produsele tradiţionale ale localnicilor din zonă – de la care ne aprovizionăm şi noi, ocazional, pentru complex – şi de viaţa monahală din această parte a ţării", a spus administratorul Delta Nature Resort, Virgil Munteanu.


INCLUS ÎN GHIDUL LONELY PLANET. Delta Nature Resort a atras primul articol pozitiv despre România publicat în ultimii 15 ani în prestigiosul jurnal britanic The Independent. În toamna anului trecut, revista Vogue a declarat Delta Dunării destinaţia anului 2006 şi a recomandat cititorilor săi să viziteze mai ales ministaţiunea turistică de la Somova. Cîteva luni mai tîrziu, cunoscutul ghid de călătorii Lonely Planet a inclus Delta Nature într-un top al celor mai importante 10 staţiuni ecologice de lux din lume în anul 2006. Delta Nature Resort a fost singurul complex din Europa inclus în acest clasament, alături de locaţii de lux din Dubai, Australia, Chile sau Ecuador. Lonely Planet recomandă aceste destinaţii, considerîndu-le ideale pentru cei care doresc o vacanţă în care să combine luxul cu specificul local al zonei vizitate.
Materialul a fost preluat şi comentat pe larg de cotidianul The Guardian. Succesul comercial al bazei nu a întîrziat să apară. Zeci de companii şi-au lansat produse aici. Directori şi personal din conducerea unor mari concerne au petrecut vacanţe sau week-end-uri aici.

×
Subiecte în articol: observator delta delta nature