x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Egiptul a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România

de Agerpres    |    02 Iul 2014   •   20:11
Egiptul a cumpărat 180.000 de tone de grâu din România

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a semnat un contract pentru achiziţionarea a 240.000 de tone de grâu din România şi Rusia pentru a putea produce pâine la preţuri subvenţionate, urmând ca grâul să ajungă în Egipt într-o perioadă de zece zile începând cu data de 11 august, informează un articol publicat miercuri în cotidianul Egypt Independent.

Anul trecut, România a realizat o recoltă de grâu de 7,4 milioane tone, cea mai ridicată valoare din ultimii opt ani, devenind un exportator major de cereale către Egipt, cel mai mare importator mondial de grâu.

Ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafy, a precizat că aceasta a fost prima licitaţie internaţională organizată în noul an fiscal 2014-2015. Cantităţile importate includ 180.000 de tone de grâu din România şi 60.000 de tone de grâu din Rusia la un preţ mediu de 262,81 dolari per tonă.

Oficialul a mai spus că rezerva strategică de grâu este suficientă pentru o perioadă de şase luni, precizând că grâul importat ajunge în ţară numai după ce este verificat în porturi.

Recoltatul grâului în România ar urma să înceapă în curând şi, deşi, Ministerul Agriculturii nu a făcut niciun fel de predicţii cu privire la recolta de cereale din acest an, producătorii se aşteaptă la o recoltă comparabilă cu cea din 2013.

Traderul german de cereale Toepfer estima în luna mai că România va recolta în acest an o cantitate de grâu de 8,26 milioane tone.

×
Subiecte în articol: grau romania recolta grau export grau