x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ei cu cuc, ei fără cuc

Ei cu cuc, ei fără cuc

de Luiza Moldovan    |    31 Mar 2014   •   14:59

Patru judecători din Oradea ard de nerăbdare să ajungă după gratii, ca să ispăşească aşa cum se cuvine vina de a le fi plăcut prea mult cucii. Ceasurile cu cuc. Ei speră ca sentinţa să fie pronunţată cât mai repede cu putinţă, deoarece vor să se facă odată dreptate pe lumea asta! De asemenea, şi-au exprimat speranţa că sentinţa va fi una grea, cu executare, fireşte, nu cu suspendare, c-aşa, cu suspendare, poate oricine. Doar aşa, au mai spus cei patru iubitori de cuci, speră să-i facă pe oameni să înţeleagă odată pentru totdeauna că nu se poate pune nimeni cu justiţia. Ai luat mită un ceas cu cuc? Trebuie să efectuezi ani grei de închisoare. Gata!

Vremea şpăgilor fără urmări a luat sfârşit, spun specialiştii în justiţie. Acum e vremea şpăgilor cu urmări! Aşa, să se sperie toţi cei care mai sperau la un ceas cu cuc moca. Cine vrea un ceas cu cuc moca trebuie să munceşte! Aşadar, la muncă, nu la întins mâna după ceasurile cu cuc ale altora! Cei patru judecători din Oradea cu bucurii la ceasurile cu cuc ale altora admit că au greşit şi roagă onorata instanţă să ia cele mai dure decizii cu putinţă.

Déjà, alţi amatori care ar fi vrut să ia şi ei şpagă măcar un ceas cu cuc, dacă nu chiar două, au lăsat baltă această intenţie, pentru că, spun ei, libertatea lor e mai presus chiar şi decât un ceas cu cuc. Dar sunt alţii care n-au înţeles acest lucru. Dimpotrivă, ei spun chiar că sunt în stare şi de moarte de om pentru un ceas cu cuc. “Şase ani de închisoare cu executare în regim închis sunt puţini faţă de sentimentul pe care ţi-l dă ceasul cu cuc de pe perete”, au dezvăluit aceştia, sub protecţia anonimatului. “Numai un ignobil, aşa cum, din păcate, sunt mulţi pe lumea asta, nu ar recunoaşte cât e de bine să-ţi iasă cucul din perete la fiecare oră exactă şi la jumătatea ei, dar noi nu ne coborâm chiar atât de jos”, ne-au mărturisit aceştia, adăugând că speră să vină o vreme în care toată lumea să fie aşa burgheză ca ei.

E adevărat. Într-o vreme în care nici măcar ceasul deşteptător nu mai e ce era odinioară, putem să înţelegem drama acestor oameni care şi-au riscat (şi, iată, au câştigat!) libertatea pentru un ceas cu cuc. Acuma, toţi proletarii-şi setează telefoanele mobile să-i trezească dimineaţa. Dar ce nu ştiu ei este că ei îşi riscă ceva mai mult decât libertatea. Ei îşi riscă sănătatea. Pe câtă vreme un ceas cu cuc, acesta nu-ţi face nici un rău. Aşteptăm chiar ziua în care un mare producător de telefoane să lanseze telefoanele cu ceas cu cuc. Sau, de ce nu, ceasurile cu telefon cu cuc. Că aşa, toţi cucii au telefon mobil.

Onorată instanţă, în contextul în care, şi-aşa, sunt atât de puţini burghezi care încă apreciază lucrurile simple (şi, iată, le apreciază atât de mult încât sunt în stare să-şi rişte libertatea), propunem să le daţi cu suspendare. Aşa cum suspendat este şi un ceas cu cuc. Daţi dovadă de clemenţă! Mai ales că unei doamne judecător îi bate ceasul biologic. Ceasul biologic cu cuc, normal!

×