x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea ia în arendă teren de la Băsescu şi-l cultivă cu banii primiţi din subvenţii europene

Elena Udrea ia în arendă teren de la Băsescu şi-l cultivă cu banii primiţi din subvenţii europene

15 Mai 2014   •   22:43
Elena Udrea ia  în arendă teren de la Băsescu şi-l cultivă cu banii primiţi din subvenţii europene

Femeie ocupată, prin implicarea pe care o are în campania electorală a PMP, pentru care s-a aruncat şi-n gol, într-un salt cu paraşuta cu puternic impact mediatic, insuficient însă pentru a albi partidul de petele căpătate pe vremea în care membri săi erau pedelişti, Elena Udrea găseşte timp şi pentru afaceri!

Mărturisind că a cumpărat la rândul său teren agricol în comuna Nana, din judeţul Călăraşi, Elena Udrea s-a hotărât să dea pe brazdă şi ultima palmă de pământ arabil, instalând şi în agricultură, la Nana, trainicul tandem Udrea - Băsescu.
Şi nu numai pe cel aflat în propietatea sa, ci şi pe cel care aparţine lui Băsescu - Ioana sau Traian. Nesiguranţa din finalul frazei anterioare provenind din faptul că Traian Băsescu a explicat chiar astăzi pe îndelete celor prezenţi la Conferinţa Naţională a Agricultorilor cum că el ar fi de fapt cumpărătorul.

Pe scurt, societatea Agro Green Nana SRL, al cărei unic asociat este Elena Udrea, a încheiat cu Ioana Băsescu, proprietara din acte a terenului prezidenţial de la Nana, un contract de arendă pentru 47  de hectare din cele 300 ale proprietăţii agricole deţinute.
Fie că e lung pământul, sau e lat, în ambele cazuri el beneficiază de subvenţie din partea Uniunii Europene, în valoare de 170 de euro pentru fiecare hectar.
Conform surselor citate de jurnalistul Radu Tudor în cadrul emisiunii Sinteza zilei, în aceeaşi zi, Elena Udrea, în calitatea sa de unic asociat la Agro Green Nana SRL, a înaintat o cerere către APIA Călăraşi pentru a primi aceste subvenţii.

Una din regulile aplicate cu succes în lumea afacerilor este aceea de a nu face folosi în proiectele derulate proprii bani, ci ai altora. Cazul Nana reprezintă un exemplu elocvent din acest punct de vedere, proprietatea familiei Băsescu a fost cumpărată cu credit de la o bancă de stat, şi iată, urmează să fie cultivată tot cu bani primiţi tot de la stat, iar banii statului, sunt de fapt aceia pe care nu-i mai găsim prin buzunarele noastre. (C.S.)


×