x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea: Să facem turismul un contributor la buget şi un creator de locuri de muncă

Elena Udrea: Să facem turismul un contributor la buget şi un creator de locuri de muncă

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Ian 2009   •   00:00
Elena Udrea: Să facem turismul un contributor la buget şi un creator de locuri de muncă

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, astăzi, la Gura Humorului, în deschiderea Seminarului Naţional de Tursim, că doreşte ca turismul să devină "un contributor la buget şi un creator de locuri de muncă", informează Mediafax.



Udrea a spus că înfiinţarea Ministerului Turismului corespunde dorinţelor şi aşteptărilor celor implicaţi în turism şi că doreşte ca România să fie o destinaţie atât pentru turism intern, cât şi pentru turiştii străini. Ea a arătat că, în trecut, ponderea turiştilor străini în turismul din România reprezenta o treime şi că îşi propune să atingă această ţintă. Udrea a subliniat că a dorit ca prima sa ieşire în calitate de ministru în ţară să fie în Bucovina, zonă care are un potenţial turistic important şi corespunde priorităţilor Ministerului Turismului. Ministrul Turismului a mai spus că situaţia actuală din turism a fost determinată de lipsa de implicare a statului în acest domeniu, arătând că interesul politicienilor pentru acest sector a fost atât timp cât au fost privatizări în turism, după care a dispărut. "Avem o infrastructură turistică nemodernizată, investiţiile private s-au făcut în perioade lungi, cu resurse puţine şi fără o strategie de turism", a spus Elena Udrea. "Să facem turismul un contributor la bugetul naţional, un creator de locuri de muncă", a spus Udrea, apreciind că turismul este, în prezent, "comentat superficial, cu referiri la cea care stă în fruntea ministerului", iar această abordare nu este corectă. Udrea a reamintit apelul ca români să încerce, în acest an de criză, să petreacă o parte din vacanţe în ţară, în spirit de solidaritate cu operatorii turistici locali.
Ministrul Turismului a anunţat că în Suceava va fi înfiinţat un birou regional de turism, subliniind că Bucovina este o destinaţie pentru turismul ecumenic, turismul de sănătate şi turismul cultural.

×
Subiecte în articol: romania udrea turismul