x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii cu absenţe nu vor mai primi alocaţie

Elevii cu absenţe nu vor mai primi alocaţie

de Agerpres    |    19 Sep 2011   •   13:07

Un numar de aproximativ 600 de familii ai caror copii au acumulat peste 20 de absente nemotivate nu vor mai beneficia in primul semestru al anului scolar 2011-2012 de alocatie pentru sustinerea familiei, aceasta masura fiind prevazuta in normele metodologice de aplicare a legii privind alocatia pentru sustinerea familiei.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de conducerea Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Gorj, la nivelul judetului sunt inregistrate un numar mediu de 9.127 de familii beneficiare ale alocatiei pentru sustinerea familiei, institutia primind de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) o situatie cu absentele nemotivate ale elevilor care fac parte din aceste familii.

'In urma analizarii situatiei transmise de ISJ Gorj, aproximativ 1.300 de familii nu vor mai primi timp de trei luni alocatie de sustinere a familiei sau o vor primi diminuata din cauza absentelor acumulate la scoala de copii. Astfel, circa 700 de familii vor primi alocatia de sustinere diminuata pe trei luni, iar alte 600 de familii ai caror copii au peste 20 de absente nemotivate nu vor mai beneficia de acei bani in primul semestru din anul scolar 2011-2012. Sanctiunile au fost introduse in acest an si, evident, au ca scop diminuarea absenteismului scolar si responsabilizarea familiilor care au copii ce lipsesc de la cursuri. Incepand cu luna septembrie 2011, familiile beneficiare care constata ca li s-a diminuat alocatia de sustinere trebuie sa-i intrebe pe copiii lor de ce au inregistrat absente nemotivate, pentru ca, altfel, isi pun in pericol acest venit, care reprezinta o masura de protectie sociala a familiilor nevoiase', a precizat directorul AJPS Gorj, Monica Podaru.

Potrivit normelor de aplicare a legii privind alocatia pentru sustinerea familiei, diminuarea cu 20% a cuantumului alocatiei se calculeaza pentru un numar de 10 absente nemotivate si se mentine pana la inregistrarea unui numar de 20 de absente nemotivate pentru care se aplica diminuarea cu 50%. In situatia in care mai multi copii dintr-o familie inregistreaza absente nemotivate, diminuarea se aplica pentru fiecare copil in parte in functie de numarul de absente nemotivate inregistrate de acesta, de fiecare data raportand diminuarea la cuantumul alocatiei. Daca numarul absentelor nejustificate trece de 20, plata alocatiei de sustinere se suspenda. Masura se extinde in acest caz pe intreg semestrul scolar urmator.

×
Subiecte în articol: scoala bani elevi alocatie alocatii absente