x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" protestează în faţa Guvernului. Ce revendicări au tinerii

Elevii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" protestează în faţa Guvernului. Ce revendicări au tinerii

25 Iun 2014   •   08:23
Elevii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" protestează în faţa Guvernului. Ce revendicări au tinerii

Elevii Liceului de Coregrafie 'Floria Capsali' din Bucureşti vor susţine miercuri, în Piaţa Victoriei, vizavi de Guvern, două ore de studii de balet în stradă, scopul fiind obţinerea unui spaţiu 'decent' în care tinerii 'să-şi poată desfăşura pregătirea de specialitate'.

Alături de copii se vor afla profesori, părinţi şi iubitori ai baletului, evenimentul urmând să aibă loc în intervalul orar 13:00-15:00, se arată într-un comunicat remis de asociaţia şi comitetul de părinţi ale liceului.

'Recurgem încă o dată la această formă de protest pentru a trage un semnal de alarmă, deoarece toate demersurile pe care le-am întreprins de la începutul acestui an şi până acum (n.r. - pentru obţinerea unui spaţiu nou), la toate instituţiile abilitate (Ministerul Învăţământului, Ministerul Culturii), au rămas fără niciun rezultat', se arată în comunicat, conform Agerpres.

Organizatorii evenimentului spun că sprijin în aceste demersuri au avut doar din partea primarului general Sorin Oprescu, a directorului Direcţiei pentru Investiţii din PMB, Bogdan Hreapca, iar din partea Guvernului suport au primit doar din partea consilierului premierului Corneliu Vişoianu.

'De către aceştia ne-a fost oferită clădirea Sălii Omnia ca formulă provizorie prin care copii să poată avea din toamnă un spaţiu adecvat. În acest stadiu demersurile noastre au fost blocate nejustificat de Ministerul Culturii, care refuză în mod categoric să cedeze acest spaţiu în favoarea Liceului de Coregrafie 'Floria Capsali'. În momentul de faţă clădirea Sălii Omnia este depozit de materiale şi recuzită, fiind inutilizată de mulţi ani', se mai arată în comunicat.

×