x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii primesc două milioane de testele de salivă

Elevii primesc două milioane de testele de salivă

12 Dec 2021   •   15:00
Elevii primesc două milioane de testele de salivă

După ce școlile au rămas fără teste de salivă, Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că primește 2 milioane de astfel de teste în această noapte.

În urma discuțiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze teste de salivă, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopți 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU, transmite DSU.

Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021.

„Camioanele IGSU sunt pregătite pentru a recepționa cantitatea de teste menționată mai sus, urmând ca mâine, 13 decembrie 2021 aceasta să ajungă la inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației”, arată sursa citată.

Ministerul Educației ceruse DSU de săptămâna trecută graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli, în condițiile în care testele rămase erau insuficiente chiar și pentru administrarea de luni. Șeful DSU, Raed Arafat, reclama că unii furnizori nu au respectat contractele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: teste de saliva şcoli