x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevul vâlcean Ionuţ Budişteanu, cetăţean de onoare la 18 ani

Elevul vâlcean Ionuţ Budişteanu, cetăţean de onoare la 18 ani

21 Mai 2013   •   20:26
Elevul vâlcean Ionuţ Budişteanu, cetăţean de onoare la 18 ani

Ionuţ Budişteanu are 18 ani şi este unul dintre tinerii sclipitori care ne fac mândri că suntem români.
Săptămâna trecută a câştigat marele premiu la un târg din Statele Unite, Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie. Iar acum, întors acasă, a primit şi aprecierea autorităţilor din oraşul lui: a fost numit în aceeaşi zi cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea şi al judeţului Vâlcea.

Ionuţ Budişteanu a primit o plachetă şi un premiu de 10.000 de lei din partea Consiliului Judeţean după ce a câştigat marele premiu "Gordon E. Moore" la categoria "Ştiinta Computerelor".

"În ultimii 20 de ani niciun alt european nu a mai reuşit să câştige marele premiu la concurs. A fost o foarte mare onoare pentru mine să câştig pentru Râmnicu-Vâlcea, ca român, ca european", s spus tânărul care a adus România în atenţia întregii lumi.

"Ionuţ Budişteanu are 16 ani şi e specializat în software şi altgoritmi. (...) Programele au fost concepute pentru a veni în sprijinul elevilor, atunci când sunt nevoiţi să înveţe noţiuni abstracte, precum reţelele neuronale sau algoritmii informatici. A creat programe care pot fi folosite pentru accesarea la distanţă a unui calculator, util în supravegherea unui copil sau care au capacitatea de a recunoaşte scrisul de mână, chipurile sau vocile. Un alt proiect la care a lucrat este cel folosit pentru localizarea calculatoarelor furate" - scria în 2010 Dan Voiculescu pe blogul său.

Între timp, succesele lui Ionuţ i-au adus recunoaştere internaţională.
articol preluat de pe antena3.ro


×
Subiecte în articol: ionut budisteanu