x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 125 de persoane aflate în situaţii limită, salvate de elicopterele MAI în ultima săptămână

125 de persoane aflate în situaţii limită, salvate de elicopterele MAI în ultima săptămână

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2023   •   12:45
125 de persoane aflate în situaţii limită, salvate de elicopterele MAI în ultima săptămână

Piloţii Ministerului de Interne au avut săptămâna trecută 151 de misiuni operative. Cele mai multe solicitări au fost primite de echipajele elicopterelor SMURD, care au intervenit pentru salvarea a 125 de persoane aflate în situaţii limită.

Intervenţiile SMURD au fost efectuate prin punctele de operare aeromedicale. Elicopterul de la Târgu Mureș a intervenit pentru salvarea a 24 de persoane, iar cele din București și Iași pentru 17 persoane, în timp ce elicopterele din punctele oreraționale din Galaţi și Caransebeş au intervenit fiecare pentru salvarea a 14 persoane. Restul intervențiilor au fost asigurate de elicopterele din Jibou, Craiova, Braşov, Arad și Constanţa.

În sprijinul structurilor operative ale MAI, elicopterele IGAv au efectuat 12 misiuni de suport aerian, dintre care 6 misiuni în sprijinul Poliţiei de Frontieră pentru monitorizarea frontierei de nord a României, 3 misiuni în sprijinul Poliţiei Române, în baza Planului de acțiune Scutul Pădurii, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic și 3 misiuni în sprijinul Jandarmeriei Române, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării Raliului Clujului.

De asemenea, un elicopter IGAv a desfăşurat 2 misiuni de transport materiale pe Vârful Omu, în sprijinul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elicoptere persoane