x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Care este cel mai eficient tratament pentru ridurile de sub ochi, recomandat femeilor care au peste 40 de ani

Care este cel mai eficient tratament pentru ridurile de sub ochi, recomandat femeilor care au peste 40 de ani

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   06:40
Care este cel mai eficient tratament pentru ridurile de sub ochi, recomandat femeilor care au peste 40 de ani

Specialiștii în beauty au dezvăluit care este ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Acest tratament este indicat pentru femeile care au peste 40 de ani. Este un mod eficient de a avea un aspect mai tânăr și mai fresh

Retinolul este ingredientul recomandat de specialiști pentru estomparea ridurilor. Retinolul a fost lăudat de-a lungul timpului pentru beneficiile sale și pentru efectele anti îmbătrânire. Acest derivat de vitamina A ajută la stimularea reînnoirii celulelor pielii și a producției naturale de colagen.

Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi

Retinolul luptă împotriva acneei, unifomizează nunața pielii și reduce la minimum aspectul porilor. Mai mult, acesta este recomandat pentru a estompa ridurile, în special cele de sub ochi. Specialiștii susțin că retinolul trebuie folosit cu atenție în zona ochilor.

Fiind o zonă mult mai sensibilă, acesta trebuie aplicat cu precauție. Pielea din jurul ochilor este destul de delicată și subțire. Este unul dintre motivele principale pentru care ridurile fine apar destul de repede și de ușor în această zonă.

Retinolul este considerat a fi cel mai potrivit pentru estomparea ridurilor fine. Unele persoane se pot confrunta cu probleme după folosirea acestuia, mai ales dacă pielea nu este obișnuită să tolereze un astfel de ingredient.

Atunci când alegi un produs cu retinol este important să ții cont de concentrația produsului și de aplicarea cremelor hidratante după folosirea sa, spun specialiștii de la Forbes.

Reguli pentru folosirea produselor cu retinol

Serumul cu retinol trebuie inclus treptat în rutina de îngrijire a pielii. Concentrația acestuia ar trebui să fie cât mai mică la început. Retinolul necesită multă răbdare când vine vorba de folosirea sa.

Începe cu o doză mică, de cel puțin 0,25% și aplică în seri alternative. În felul acesta pielea se va obișnui cu retinolul și va învăța să-l tolereze fără a avea mai târziu probleme. Poți crește concentrația pe măsură ce tenul devine obișnuit cu acest ingredient.

×
Subiecte în articol: estompare riduri retinol