x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curs valutar 11 octombrie 2019: Euro EXPLODEAZĂ la o zi după căderea Guvernului

Curs valutar 11 octombrie 2019: Euro EXPLODEAZĂ la o zi după căderea Guvernului

11 Oct 2019   •   13:39
Curs valutar 11 octombrie 2019: Euro EXPLODEAZĂ la o zi după căderea Guvernului

Schimbarea Guvernului aduce schimbări pe piața interbancară. În perioada următoare vom avea parte de o creștere a cursului de schimb valutar, este opinia consultantului financiar, Adrian Bența.

”Evoluția cursului euro este influențată pe de o parte de structura economiei, dar și pe de altă parte de motive sociale precum cădearea unui guvern. Iar acea cădere de guvern, duce în opinia investitorilor la o așteptare mai mare, atunci este în primul rând o reacție emoțională, dar e o reacție generată de instabilitatea politică.

În perioada următoare, vom vedea astfel de mișcări ale leului și euro, și cred că vom avea o creșterea a cursului de schimb din păcate pentru noi”,a  declarat Adrian Bența, consultat financiar, pentru Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,7582 lei/euro, 4,3186 lei/dolar, 5,4003 lei/liră sterlină, 4,3262 lei/franc elveţian. Euro creşte până la cea mai ridicată valoare din ultimele patru luni în faţa leului, iar lira sterlină atinge cel mai mare nivel din ultimele cinci luni în faţa monedei naţionale.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Benţa