x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europarlamentarul Victor Negrescu anunță că a semnat petiția referitoare la salariile profesorilor

Europarlamentarul Victor Negrescu anunță că a semnat petiția referitoare la salariile profesorilor

02 Ian 2021   •   12:19
Europarlamentarul Victor Negrescu anunță că a semnat petiția referitoare la salariile profesorilor

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, anunță că a semnat petiția referitoare la respectarea legii privind salariile profesorilor. Pe Facebook politicianul a explicat că decizia a fost luată, deoarece România are cel mai mic indice de salarizare a educației din UE.

Europarlamentarul Victor Negrescu anunță că a semnat petiția referitoare la salariile profesorilor din România.

„Am semnat petiția referitoare la respectarea legii privind salariile profesorilor. Peste 6000 de persoane au făcut-o deja. România are cel mai mic indice de salarizare a educației din UE, și printre cele mai mici din Europa, peste Serbia și Albania, dar sub Macedonia sau Bulgaria”, a fost justificarea europarlamentarului Negrescu.

Victor Negrescu mai spune că ministrul de Finanțe a anunțat pe 18 decembrie că sunt bani pentru profesori, iar câteva zile mai târziu s-a răzgândit.

„Acum aceiași oameni ar vrea să ne dezbine din nou. Să ne spună că profesorii nu merită aceste măriri, să ne spună că dacă măresc aceste salarii vor avea de suferit alte categorii. Între timp, taxele tăiate doar pentru anumite firme mari rămân la fel, raportul Curții de Conturi nu a condus la recuperarea pierderilor iar aparatul de stat a fost îngroșat cu sute de persoane angajate preferențial în ultimele luni. Dacă cedăm acum pe acest subiect, pentru care există bani, va urma austeritatea și pentru alte categorii”, a precizat europarlamentarul PSD.

Petiția „Cerem respectarea legii, respectiv majorarea salariilor profesorilor conform Legii 153/2017, modificata prin OUG 135 din 14 august 2020” a fost semnată de peste 6.000 de români. Semnatarii susțin că guvernanții tratează în acest moment profesorii ca și cum ar fi treapta cea mai de jos a societății și cer reconsiderarea rolului și statutului dascălului în societatea românească!

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu