x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grup de „hackeri” români, anihilat de Europol. Prejudiciul ajunge la 800.000 de euro

Grup de „hackeri” români, anihilat de Europol. Prejudiciul ajunge la 800.000 de euro

de Alina-Elena Vasiliu    |    16 Iul 2014   •   17:55
Grup de „hackeri” români, anihilat de Europol. Prejudiciul ajunge la 800.000 de euro
Sursa foto: Grup de „hackeri” români, anihilat de Europol. Prejudiciul ajunge la 800.000 de euro

Mai mulţi români care ar fi comis fraude informatice în câteva ţări europene, prin intermediul unor societăţi specializate în transferul de bani, a fost destructurată miercuri, cu ajutorul Europol, informează AFP, citându-i pe procurorii români.

Prejudiciul estimat ajunge la 800.000 de euro. Acuzaţia care li se aduce infractorilor cibernetici este că ar fi introdus, în mod fraudulos, un virus în sistemul informatic al societăţilor care au ca obiect de activitate, transferul de bani în ţări precum Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia şi Norvegia.

Ulterior, reţeaua organizată ar fi introdus, în acest sistem, date informatice false, care permiteau trimiterea de bani, printr-un expeditor fictiv, către un beneficiar real, de obicei din România, către care ajungeau banii.

O parte a reţelei este acuzată, de asemenea, că ar fi făcut skimming, ceea ce presupune copierea unor date regăsite pe carduri. Anchetatorii au făcut peste 100 de percheziţii, miercuri, în România şi în Franţa, unde se presupune că suspecţii făceau skimming.

 

×