x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eurostat: România, pe locul cinci între statele UE la numărul omorurilor în perioada 2006-2009. Spargerile au crescut cu 20% în aceeaşi perioadă

Eurostat: România, pe locul cinci între statele UE la numărul omorurilor în perioada 2006-2009. Spargerile au crescut cu 20% în aceeaşi perioadă

de Mediafax    |    03 Feb 2012   •   15:12
Eurostat: România, pe locul cinci între statele UE la numărul omorurilor în perioada 2006-2009. Spargerile au crescut cu 20% în aceeaşi perioadă

Romania se situeaza intre primele state din Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul omorurilor comise in perioada 2006-2009, conform unei statistici Eurostat. Incidenta omorurilor este, la noi, de 2,06 la suta de mii de locuitori.

Incidenta omorurilor in Bucuresti, masurata de Eurostat in aceeasi perioada, a fost sub jumatate din rata la nivel national, respectiv 1,01 la o suta de mii de locuitori.

Aceste cifre situeaza Romania pe locul cinci intre statele UE, dupa Lituania si Estonia, cu rate de peste opt si, respectiv, peste cinci fapte la o suta de mii de locuitori, dar si dupa Finlanda si Bulgaria, cu cifre apropiate de cele referitoare la statul roman.

Studiul Eurostat isi asuma anumite inexactitati, datorate in principal faptului ca fiecare tara are particularitati in inregistrarea si raportarea crimelor. Estonia, de exemplu, aduna la acest capitol si tentativele de omor.

Romania se afla intre cele cateva tari UE a caror infractionalitate la modul general a crescut in perioada studiata. In aceasta categorie mai intra, pe langa Romania, si Luxemburg, Danemarca, Suedia, Portugalia, Finlanda, Islanda si Liechtenstein.

In perioada studiata, in Romania a crescut cel mai mult incidenta spargerilor de locuinte. Daca in UE acest indicator a crescut cu trei procente fata de anii anteriori, in Romania cresterea a fost de peste 20 la suta.

×