x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la Crevedia. Evaluare privind activitatea stației GPL

Anchetă la Crevedia. Evaluare privind activitatea stației GPL

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   10:00
Anchetă la Crevedia. Evaluare privind activitatea stației GPL

Chestorul Bogdan Despescu a solicitat o evaluare privind activitatea stației GPL pentru a afla dacă operatorul economic a respectat prevederile legale.

Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat că ancheta se desfășoară în colaborare cu mai multe instituții. Reprezentantul MAI a spus că ancheta va arăta dacă agentul economic care avea stația GPL de la Crevedia a respectat prevederile legale privind autorizarea și desfășurarea activității.

„Am cerut o evaluare pentru a vedea cum s-a desfășurat activitatea la acest obiectiv economic”, a declarat chestorul Bogdan Despescu

Celula de criză deschisă după explozia de la Crevedia este activă.

„Celula de criză este operativă... până când vom clarifica situația”, a adăugat Despescu.

Duminică, autoritățile au anunțat că Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În anchetă au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița, au precizat reprezentanții PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bogdan Despescu statie gpl