x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exercițiul multinațional „Dacian Strike 24”, cu participarea a 500 de militari români și aliați

Exercițiul multinațional „Dacian Strike 24”, cu participarea a 500 de militari români și aliați

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   11:30
Exercițiul multinațional „Dacian Strike 24”, cu participarea a 500 de militari români și aliați
Sursa foto: Facebook/Forțele pentru Operații Speciale Române

Aproximativ 500 de militari români și aliați participă, în perioada 24-28 mai, la exercițiul multinațional „Dacian Strike 24” (DAST24), care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din județul Galați.

DAST24-2 este condus de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și antrenează forțe din structurile Comandamentului Multinațional de Brigadă Sud-Est, Divizia 82 Aeropurtată (USA), Elementul Înaintat de Comandă al Brigăzii Franceze (BFCE), Grupul de Luptă al NATO din România, Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” și Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

De asemenea, la exerciţiu mai participă Forțele Aeriene Române (IAR 99 Șoim, IAR 330 Puma Socat) și Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (Eurofighter Typhoon EF2000).

DAST24-2 face parte din seria de exerciții „Dacian Strike” și este un exercițiu întrunit de comandament, cu trupe în teren. Acesta se desfăşoară concomitent în România (Smârdan, jud. Galaţi şi Capu Midia, jud. Constanţa) şi Bulgaria (Novo Selo).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dacian Strike 24 militari romani