x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALERIE FOTO Seism 2018: Ministrul Apărării se va afla, alături de militari, la spitalul de campanie de la Pantelimon

GALERIE FOTO Seism 2018: Ministrul Apărării se va afla, alături de militari, la spitalul de campanie de la Pantelimon

14 Oct 2018   •   12:20
GALERIE FOTO Seism 2018: Ministrul Apărării se va afla, alături de militari, la spitalul de campanie de la Pantelimon
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, anunţă că se va afla, duminică, alături de militarii români, la spitalul de campanie pe care MApN îl va constitui în poligonul Centrului 70 Geniu Aviaţie din comuna Pantelimon, în cadrul exerciţiului "Seism 2018". 

El subliniază că spitalul de campanie, care este gestionat de Direcţia Medicală a MApN, "asigură toate facilităţile spitaliceşti". 

"Este o unitate medicală unicat în România, care asigură toate facilităţile spitaliceşti necesare intervenţiei în situaţii de urgenţe civile: triaj, laborator, radiologie, farmacie, sterilizare, modul operator A, modul operator B, postoperator A, postoperator B, module de recuperare", a precizat Fifor, pa pagina sa de Facebook. 

El a mai menţionat că duminică dimineaţă, tot în cadrul exerciţiului "Seism 2018" o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu destinaţia Cluj Napoca, pentru a evacua 15 răniţi în urma simulării de seism major, înregistrat sâmbătă dimineaţă. Scenariul a prevăzut că dintre cei 15 răniţi şapte se aflau în stare gravă, fiind intubaţi, iar trei prezentau arsuri, ceea ce impune condiţii complexe de asistenţă pe timpul transportului, ce pot fi asigurate de aeronavele Spartan, în configuraţie MEDEVAC. 

De asemenea, tot duminică, Baza 90 Transport Aerian a asigurat suportul operaţional pentru cei 168 de medici şi asistenţi medicali din Israel la sosirea pe aeroportul Otopeni, care vor acţiona, începând de duminică seară, în incinta spitalului mobil de tip ROL 3, dislocat de armata israeliană în România pentru exerciţiul "Seism 2018". AGERPRES

×
Subiecte în articol: ExerciţiuSeism2018: