x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expertiza în cazul accidentului lui Huidu va fi gata în martie

Expertiza în cazul accidentului lui Huidu va fi gata în martie

de Mediafax    |    01 Feb 2012   •   14:03
Expertiza în cazul accidentului lui Huidu va fi gata în martie

Costul expertizei tehnice in cazul accidentului rutier provocat de fostul realizator TV Serban Huidu, soldat cu trei victime, a fost platit in cursul lunii decembrie 2011, urmand a fi efectuata in termen de 80 de zile, informeaza Biroul de presa al Parchetului instantei supreme.

Serban Sebastian Huidu este acuzat de ucidere din culpa (trei victime), in urma accidentului de circulatie petrecut pe raza localitatii Timisul de Sus, judetul Brasov.

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie informeaza ca in acest caz "s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice privind imprejurarile in care s-a produs accidentul rutier. Obiectivele expertizei dispuse au avut in vedere inclusiv cererile formulate de apartinatorii victimelor".

"In cadrul efectuarii acestei expertize s-au desfasurat activitati care au inclus si un experiment judiciar, ce a avut loc in cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanti ai partilor implicate si aparatorii acestora. Expertiza dispusa urmeaza a fi efectuata in termen de 80 de zile de la momentul achitarii costului. In cursul lunii decembrie 2011 costul a fost achitat", precizeaza sursa citata.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au facut demersuri si au solicitat reducerea perioadei de timp necesara efectuarii expertizei in vederea realizarii scopului de solutionare cu celeritate a cauzei.

Experti ai Laboratorului interjudetean din cadrul Institutului National de Expertiza Criminalistica au comunicat faptul ca din cauza volumului mare de activitate si faptului ca au competenta extinsa la nivelul mai multor judete nu pot finaliza expertiza intr-un termen mai scurt decat cel comunicat.

In cadrul cercetarilor au fost audiati mai multi martori, au fost depuse, in parte, actele medicale ale invinuitului traduse, urmand ca, dupa depunerea tuturor actelor medicale, sa se dispuna efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la capacitatea invinuitului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, mai spune sursa citata.

La efectuarea actelor de cercetare penala au asistat si aparatori ai partilor vatamate, alaturi de cei ai invinuitului.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au dispus, in 18 octombrie 2011, inceperea urmaririi penale fata de Serban Sebastian Huidu.

"Din probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, la data de 16 octombrie 2011, in timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul kilometrului 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, invinuitul, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul ocupantilor autoturismului Logan", arata sursa citata.

In dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi minori au suferit leziuni ce necesita pentru vindecare sub zece zile de ingrijiri medicale (fapt ce nu atrage raspunderea penala), iar celelalte doua pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale, precizand ca nu formuleaza plangere prealabila.

×