x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la Rafinăria Brazi. Şase oameni au fost răniţi

Explozie la Rafinăria Brazi. Şase oameni au fost răniţi

06 Apr 2012   •   13:12
Explozie la Rafinăria Brazi. Şase oameni au fost răniţi

UPDATE: Explozia produsa la Rafinaria Petrobrazi a fost cauzata, cel mai probabil, de o scanteie produsa mecanic in apropierea unei pungi de gaze, a declarat prefectul de Prahova, Adrian Dobre.

Potrivit prefectului, in momentul deflagratiei muncitorii lucrau la curatarea unei conducte industriale, iar prima ipoteza privind cauza exploziei este aceea ca o punga de gaze a explodat in urma unei scantei produse mecanic.

Prefectul a precizat ca o comisie formata din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii De Urgenta, ai Inspectoratului Teritorial de Munca si ai rafinariei va stabili cauzele exacte ale exploziei.

Seful Serviciului de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a precizat ca trei dintre victime sunt cetateni austrieci. Cinci dintre cei sase raniti au suferit arsuri de gradele 1 si 2 pe fata si pe maini, cel de-al saselea avand arsuri pe o suprafata mai mare a corpului.

Conform acestuia, nu este exclus ca victimele, care la o prima evaluare par ranite usor, sa fi suferit arsuri ale cailor aeriene superioare, insa starea acestora este stabila.

Toti cei sase raniti au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Judetean din Ploiesti.

Seful ISU Prahova, Nicolae Popescu, declara ca explozia s-a produs in momentul in care aveau loc lucrari de intretinere la canalizare, iar deflagratia nu a fost urmata de incendiu, astfel ca nu a fost necesara interventia pompierilor.

El preciza ca ISU nu a intervenit pentru ca nu a fost cazul, iar conducerea societatii a dat asigurari ca nu exista riscul producerii unei noi explozii si ca activitatea nu a fost intrerupta. De asemenea, muncitorii nu au fost evacuati.

-------------

O violenta explozie s-a produs vineri dupa-amiaza la Rafinaria Brazi in momentul in care aveau loc lucrari de intretinere la canalizare. Explozia s-a soldat cu ranirea a sase persoane, care au suferit arsuri, superficiale, de gradul 1 si 2, la nivelul fetei si a mainilor. Din primele informatii, cei sase raniti sunt cetateni austrieci, angajati ai rafinariei.

Potrivit sefului ISU Prahova, Nicolae Popescu, explozia a avut loc in timp ce muncitorii faceau lucrari de intretinere la canalizare, iar deflagratia nu a fost urmata de incendiu, astfel ca nu a fost necesara interventia pompierilor.

Stire in curs de actualizare


×
Subiecte în articol: raniti brazi rafinaria explozie