x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Facebook, un rol determinant în dezvoltarea terorismului la nivel global?

Facebook, un rol determinant în dezvoltarea terorismului la nivel global?

18 Mar 2014   •   11:40
Facebook, un rol determinant în dezvoltarea terorismului la nivel global?

Imigraţia, terorismul şi combaterea SIDA sunt priorităţile de pe ordinea de zi a reuniunii Adunării Parlamentare ACP-UE, ce se derulează la Strasbourg între 17 şi 19 martie. Cea de-a 27-a Adunare a fost deschisă luni de copreşedinţii Louis Michel (ALDE, Belgia) şi Fitz A. Jackson (Jamaica), în prezenţa preşedintelui Parlamentului Greciei, Evangelos Meimarakis. Combaterea SIDA va fi dezbătută în prezenţa directorului executiv UNAIDS (programul ONU privind SIDA), Michel Sidibé. UNAIDS are ca scop încurajarea progresului global în prevenirea SIDA la nivel mondial.

Alte teme de discuţie sunt: rolul internetului şi reţelelor de socializare în dezvoltarea terorismului la nivel global, integrarea regională, modernizarea punctelor de frontieră, criza umanitară din Republica Centrafricană şi drepturile imigranţilor în UE şi ţările din Africa, Caraibe şi Pacific. Uniunea Europeană şi ţările din Africa, zona Caraibilor şi Pacific (ţările ACP) au relaţii privilegiate care datează de la crearea Uniunii. Aceste relaţii politice, economice şi sociale se regăsesc, în principal, în domeniul cooperării pentru dezvoltare.

Acordul de la Cotonou, semnat în 2000, a urmat convenţiilor anterioare (de la Yaoundé şi Lomé) şi oferă cadrul general actual pentru relaţiile dintre Uniune şi cele 79 de ţări ACP. Acest cadru este consolidat de componente regionale şi naţionale şi completat de o componentă financiară reprezentată, în principal, de Fondul european de dezvoltare (FED).


×