x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Factura electronică, obligatorie de la 1 ianuarie 2024

Factura electronică, obligatorie de la 1 ianuarie 2024

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   22:58
Factura electronică, obligatorie de la 1 ianuarie 2024

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spune că E-factura este un instrument în care are mare încredere că va consolida eforturile de a proteja bugetul public și de a asigura o concurență echitabilă între contribuabili.

E-factura este un instrument în care am mare încredere că va consolida eforturile noastre de a proteja bugetul public și de a asigura o concurență echitabilă între contribuabili. Este o metodă prin care ne asigurăm că tranzacțiile respectă reglementările fiscale și nu sunt supuse manipulărilor frauduloase”, a scris Boloș pe Facebook.

Prin impunerea facturării electronice, este eliminat riscul utilizării facturilor false sau duplicate, deoarece fiecare tranzacție este înregistrată în mod unic. susține ministrul.

„În contextul în care E-factura este obligatorie de la 1 ianuarie 2024, sprijinul acordat contribuabililor este esențial. Tocmai de aceea lansăm un ghid care să răspundă tuturor întrebărilor pe care le-am primit în ultimul timp”, a adăugat Boloș.

Marți, MF și ANAF au publicat un ghid pentru contribuabili care oferă informații esențiale pentru adoptarea și implementarea facturării electronice în contextul implementării cu caracter obligatoriu a sistemului RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×