x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia Ghinescu a cerut strămutarea procesului de la Piteşti

Familia Ghinescu a cerut strămutarea procesului de la Piteşti

de Adriana Oprea-Popescu    |    06 Mar 2014   •   09:46
Familia Ghinescu a cerut strămutarea procesului de la Piteşti
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images
UPDATE 11:06 - O decizie privind cererea de strămutare a procesului va fi luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cum la dosar au fost deja depuse noile rapoarte de expertiză solicitate de instanţă, avocata Crina Radu a depus astăzi opinia expertală a profesorului Vladimir Beliş pe marginea lor.

Cristian Cioacă, rămas fără apărare în sala de judecată, a anunţat că, de dimineaţă, avocata Maria Vasii i-a comunicat telefonic că aşteaptă opinia expertală a prof. Iulian Fulga.

Instanţa a taxat absenţa din sala de judecată a avocatei Vasii, spunând: "Completul de judecată nu aşteaptă avocaţii. Se întâmplă invers, e o situaţie pe care n-am mai întâlnit-o".

Preşedinta completului l-a anunţat pe inculpat că va dispune desemnarea unui avocat din oficiu, avocata Vasii fiind obligată să facă dovada că a avut proces astăzi la ÎCCJ.

Instanţa a fixat următorul termen pentru 25 martie, asta dacă nu cumva, între timp, ÎCCJ va decide ca procesul să se judece în altă parte.

UPDATE 10:44
- Curtea de Apel Piteşti a respins recuzarea judecătoarei Anda Pluteanu, iar familia Ghinescu a cerut strămutarea procesului în care Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale.

Avocata Crina Radu ceruse recuzarea judecătoarei Anda Pluteanu pe motiv că aceasta a dovedit lipsă de imparţialitate.
...................................

La termenul de azi al procesului, în care Cristian Cioacă este judecat la Curtea de Apel Piteşti, avocata sa, Maria Vasii, a solicitat printr-o cerere trimisă pe fax, amânarea şedinţei de judecată motivând că este prezenta la ÎCCJ şi că poate ajunge la Piteşti doar după ora 10:30.

Pe de altă parte, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a cerut recuzarea judecătoarei Anda Pluteanu, motivând că aceasta a dovedit lipsă de imparţialitate. Pluteanu este judecătoarea care a decis, trei termene la rând, eliberarea lui Cioacă.

Cererea de recuzare se judecă în acest moment, în cameră de consiliu, la Curtea de Apel Piteşti.

De asemenea, avocata apărării a anunţat instanţa că inculpatul a încălcat una dintre condiţiile eliberării sub control judiciar, luând legătura cu presa şi furnizând unui ziar expertizele genetice ale INML.

Cioacă aşteaptă verdictul păzit de jandarmii Curţii de Apel Piteşti, care se tem ca nu cumva să fie atacat de cetăţeni care n-au fost de acord cu punerea sa în libertate.

×
Subiecte în articol: cristian cioaca eliberare cioaca