x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familie de juristi in vizorul procurorilor PNA

Familie de juristi in vizorul procurorilor PNA

19 Oct 2004   •   00:00

Un procuror de la Parchetul Tribunalului Bucuresti este cercetat penal de Parchetul National Anticoruptie sub acuzatiile de fals intelectual si favorizarea infractorului.

MIRUNA PASA

Magistratul Andrei Lazar a intrat pe mana PNA la numai o saptamana de la arestarea pentru coruptie a sotiei sale, avocatul Carmen Lazar. Potrivit anchetatorilor, colegul lor de breasla ar fi intocmit o declaratie de martor si comunicari false ca sa ascunda traficul de influenta pe care l-ar fi comis sotia sa. Astfel, procurorul Lazar ar fi audiat in calitate de martor un inculpat, client al sotiei lui, pentru ca acesta sa beneficieze de o reducere a pedepsei. Potrivit PNA, marturia persoanei respective, judecate pentru trafic de droguri, cuprindea declaratii false despre un alt traficant de droguri, dar ii putea aduce beneficiul legal al injumatatirii condamnarii. Anchetatorii PNA sustin ca traficantul de droguri a recunoscut ca declaratia "salvatoare" ar fi fost scrisa integral de procurorul Lazar, iar el doar a semnat-o, fara sa stie ce contine. In acelasi scop, magistratul Lazar ar fi intocmit doua comunicari catre instanta suprema, in care a mentionat in mod nereal ca unul dintre clientii sotiei lui ar fi formulat un denunt. Potrivit legii, in virtutea denuntului, clientul avocatei Lazar ar fi beneficiat de o reducere a pedepsei sau chiar ar fi fost scutit de raspundere penala. Procurorii anticoruptie sustin ca sotia lui este cea care a folosit numele sotului sau in momentul in care promitea clientilor solutii mai putin legale ale dosarelor penale.

ACUZATIILE SOTIEI

Avocatul Carmen Lazar a fost arestata preventiv pentru zece zile si este acuzata de PNA ca ar fi primit 21.000 de dolari promitand in schimb solutionarea unui dosar penal de trafic de droguri prin interventii nelegale la Politie si la Parchet. Potrivit procurorilor, ea si-ar fi determinat sotul sa intocmeasca actele false care i-ar fi scapat doi clienti cu pedepse mai mici si ar fi justificat sumele cerute pentru influentarea autoritatilor. PNA sustine, de asemenea, ca avocata a facut tot ce a putut pentru a ingreuna anchetarea inculpatilor pe care ii apara.

×
Subiecte în articol: observator lazăr