x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 82 de fapte ilegale depistate la frontieră în ultimele 24 de ore. 31 de străini nu au putut intra în România

82 de fapte ilegale depistate la frontieră în ultimele 24 de ore. 31 de străini nu au putut intra în România

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   17:00

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 82 de fapte ilegale (39 de infracţiuni şi 43 de contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română.

Potrivit unui comunicat, au fost aplicate amenzi în valoare de 24.125 de lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 1.112.500 lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 31 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a şapte cetăţeni români din diferite motive legale.

Vineri, poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, pentru peste 289.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 85.600 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera.

Pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar şi prin cele aeriene şi maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 150.612 persoane. Totodată, au intrat în ţară 44.237 mijloace de transport.

Începând cu 31 martie 2024, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime din întreaga ţară nu mai efectuează formalităţile de control pentru persoanele care călătoresc în Spaţiul Schengen, însă împreună cu colegii de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, realizează acţiuni poliţieneşti punctuale pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate peste 4.000 de verificări în aplicaţia eDAC. 

×
Subiecte în articol: fapte ilegale frontiera