x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fătuloiu minte: dosarele lui Toba nu există!

Fătuloiu minte: dosarele lui Toba nu există!

de Adriana Oprea-Popescu    |    23 Noi 2010   •   17:51
Fătuloiu minte: dosarele lui Toba nu există!

În interviul difuzat luni seară de Antena 3, fostul secretar de stat în MAI, Dan Fătuloiu, îi aducea grave acuzaţii fostului şef al IGPR, Petre Tobă, susţinând că "există patru procese în care domnul Tobă e acuzat..., reclamaţii la Parchet în care este acuzat că a acţionat abuziv şi sunt şi daune materiale care i se cer".

Numai că, surpriză!, gravele acuzaţii nu au nici un fundament în realitate. Conform art.29 din Codul de Procedură Penală (CPP), eventualele dosarele deschise pe numele chestorului principal Petre Tobă puteau fi instrumentate doar de Parchetul General.  

Răspunzând adresei Jurnalului Naţional, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a comunicat următoarele: "Pe rolul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost înregistrate din ianuarie 2009 şi până în prezent (n.r. ¬ perioada în care chestorul principal Petre Tobă a ocupat funcţia de şef al IGPR) două plângeri penale formulate de persoane fizice împotriva chestorului principal de poliţie Tobă Petre. Astfel, în dosarul nr. 798/P/2010, având ca obiect infracţiunea prevăzută de art. 246 Cod penal, la data de 31.07.2010, a fost dispusă neînceperea urmăririi penale în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din CPP, întrucât fapta nu există. În dosarul 935/P/2009 având ca obiect infracţiunile prevăzute de art. 246, 248 Cod penal şi art. 24 alin. 3 din Legea 554/2004, la data de 21.09.2010, a fost dispusă neînceperea urmăririi penale în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din CPP, întrucât fapta nu există. Plângerile formulate împotriva soluţiilor din dosarele menţionate au fost respinse astfel încât soluţiile de neîncepere a urmăririi penale au rămas definitive". 

Aţi minţit grav, domnule Fătuloiu, acuzându-l pe cel care era şef al poliţiei, pentru a vă salva poziţia de secretar de stat al MAI! Ceea ce, ca să vă cităm, ni se pare înfricoşător!  

 

×
Subiecte în articol: mita la interne