x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţia Fitch confirmă ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti BBVA România la 'BB-'

Agenţia Fitch confirmă ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti BBVA România la 'BB-'

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   17:45
Agenţia Fitch confirmă ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti BBVA România la 'BB-'
Sursa foto: Hepta

Agenţia internaţională de rating Fitch Ratings a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al Garanti BBVA România la 'BB-' cu Perspectivă Stabilă, precum şi Ratingul de Viabilitate (VR) la 'bb-'.

Agenţia reconfirmă aceşti indicatori pentru a doua oară în ultimele 12 luni, după confirmarea iniţială din decembrie 2022, potrivit Ziarul Financiar.

”Pe măsură ce anul se apropie de final, putem să afirmăm că 2023 a fost mai bun comparativ cu predecesorii săi, chiar dacă provocările economice au continuat să apară. În ciuda acestora, capacitatea noastră de a ne adapta, de a continua dezvoltarea planificată a businessului, de a depăşi chiar proiecţiile iniţiale şi de a menţine relaţii solide cu clienţii noştri a fost evidentă. Confirmarea perspectivei şi a ratingurilor Garanti BBVA România de către Fitch serveşte drept validare pentru strategia noastră bine calibrată şi eforturile susţinute ale echipelor noastre”, a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.

Fitch subliniază că ratingurile IDR ale Garanti BBVA sunt determinate de capacitatea băncii de a opera autonom, aşa cum se reflectă în Ratingul de Viabilitate. În plus, VR reflectă, de asemenea, capitalizarea robustă a băncii, calitatea îmbunătăţită a activelor şi indicatorilor de profitabilitate, precum şi finanţarea şi lichiditatea în general stabile.

Confirmarea ratingurilor Garanti BBVA coincide cu observaţia Fitch privind consolidarea mediului economic din România şi alinierea la standardele din Europa Centrală şi de Est.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum.

Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: fitch bbva