x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul judecătoarei Cîrstoiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Florin Cergan a omorât cu maşina trei oameni

Fiul judecătoarei Cîrstoiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Florin Cergan a omorât cu maşina trei oameni

15 Ian 2014   •   09:51
Fiul judecătoarei Cîrstoiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Florin Cergan a omorât cu maşina trei oameni
Sursa foto: youtube.com

Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cârstoiu, arestată în dosarul şpăgii lui Dinel Staicu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în cazul unui accident produs în Târgovişte. Anchetatorii au descoperit că el mergea cu viteză mai mare decât limita de viteză prevăzută pentru sectorul de drum respectiv.

Potrivit rechizitoriului procurorilor,” în seara zilei de 08.03.2011, în jurul orei 19:20, inculpatul Cergan Florin, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice autoturismul marca BMW, pe o stradă din municipiul Târgovişte, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia ce efectua un viraj la stânga. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto şi al celor doi pasageri din autoturismul Dacia, respectiv N.N., N.F. şi N.I. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării de către inculpat a dispoziţiilor legale ce privesc siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, având o viteză de 80 km/h, viteză ce depăşea limita legală prevăzută pe acel sector de drum”. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgovişte.

Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră. În plus, probele biologice au arătat că fiul judecătoarei se urcase băut la volan.

Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă, a doua zi, s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgovişte a respins propunerea.

La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Florin Cergan este arestat în dosarul în care este cercetat alături de mama sa pentru luare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze în care era cercetat Dinel Staicu.

×