x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul lui Sile Cămătaru, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de cămătărie

Fiul lui Sile Cămătaru, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de cămătărie

de Mediafax    |    22 Dec 2011   •   14:51
Fiul lui Sile Cămătaru, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de cămătărie

Tribunalul Bucuresti a decis, azi, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Mario Nutu Balint, fiul lui Sile Camataru, in dosarul in care este acuzat de camatarie.

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis astfel recursul procurorilor la decizia de cercetare in libertate a lui Mario Nutu Balint dispusa de Judecatoria Sectorului 4.
Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca Mario Nutu Balint urmeaza sa fie incarcerat in arestul Politiei Capitalei.

Mario Balint, fiul lui Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, a recunoscut la Tribunalul Bucuresti ca a imprumutat bani unor persoane, dar a aratat ca s-a oprit din a da bani cu imprumut cu dobanda in ziua de 23 noiembrie, la o zi dupa ce legea care incrimineaza camataria a aparut in Monitorul Oficial.

"Niciodata nu am oferit bani, tot timpul am fost cautat, mi-au fost ceruti bani. Eu le dadeam bani pentru ca ma implorau. Le trebuiau acesti bani pentru a fi dati mai departe altora, care ii terorizau. De mic copil am facut si eu... Am vandut parfumuri, mi-am strans niste bani. Nu am mai dat bani dupa ce a intrat in vigoare legea. Tatal meu (Sile Camataru - n.r.) nu m-a invatat niciodata de rau. Mi-a spus intotdeauna sa-mi vad de treaba mea, sa merg la scoala. Imi zicea: "Uite ce s-a intamplat cu mine"", a spus Mario Balint in fata instantei.

Avocatul acestuia a declarat in fata magistratilor ca in cazul lui Mario Balint nu exista elementele constitutive ale infractiunii de camatarie. Totodata, avocatul a aratat ca Mario Balint a crescut de la 13 bani fara tata, este student in anul trei si ca "incearca sa scape de pecetea ca este fiul lui Sile Camataru".

Judecatoria Sectorului 4 dispusese in urma cu o saptamana ca Mario Nutu Balint sa fie cercetat in libertate. El fusese retinut alaturi de Nuredin Beinur si un alt locotenent al lui Vasile Balint.

Unul dintre motivele pentru care Judecatoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe fiul lui Sile Camataru a fost acela ca tanarul este acuzat doar de camatarie, nu si de proxenetism, furt, evaziune fiscala sau inselaciune. Un alt motiv este ca fapta de care este acuzat, desi "este o adevarata indeletnicire" a tanarului, este recent incriminata, printr-o lege intrata in vigoare in 25 noiembrie.

De la Mario Balint a imprumutat bani cu camata si un elev de la "Jean Monnet", Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat si in legatura cu un accident rutier.

×
Subiecte în articol: sile camataru mario balint