x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deturnarea de fonduri în stil românesc: Autoritățile americane arestează 48 de membri ai unei rețele criminale conduse de celebrul interlop Florin Duduianu. Prejudiciul total depășește 100 de milioane de dolari

Deturnarea de fonduri în stil românesc: Autoritățile americane arestează 48 de membri ai unei rețele criminale conduse de celebrul interlop Florin Duduianu. Prejudiciul total depășește 100 de milioane de dolari

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   14:00
Deturnarea de fonduri în stil românesc: Autoritățile americane arestează 48 de membri ai unei rețele criminale conduse de celebrul interlop Florin Duduianu. Prejudiciul total depășește 100 de milioane de dolari
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN

Autoritățile americane au reușit să distrugă o rețea criminală românească specializată în furtul de fonduri din California. Un total de 48 de membri, printre care și Florin Duduianu, un interlop căutat în România pentru tâlhărie și șantaj, au fost arestați în urma unei operațiuni coordonate.

Potrivit informațiilor furnizate de presa americană, banda condusă de Duduianu este suspectată că a instalat dispozitive de skimming în diverse magazine din California, folosindu-le pentru a frauda cardurile sociale EBT. Aceste carduri sunt destinate familiilor cu venituri mici pentru a cumpăra alimente și lapte praf pentru copii.

Victimele principale ale acestei scheme frauduloase sunt mamele singure și oamenii muncitori care, după ce stăteau la cozi pentru a-și achiziționa produsele necesare, descopereau că fondurile din conturile lor au fost golite de către hoți. Todd Spitzer, procurorul districtual din comitatul Orange al statului California, a declarat: „Victimele lui Duduianu sunt mame singure și oameni muncitori."

Un aspect deosebit de grav al acestei afaceri ilegale este legat de modul în care infractorii acționau după frauda cardurilor. Aceștia cumpărau lapte praf, pe care îl transferau în Mexic, unde există o penurie, pentru a fi utilizat ulterior de cartelurile locale implicate în traficul de droguri.

Procurorul districtual a subliniat faptul că mulți dintre suspecți sunt cetățeni români care au intrat ilegal în Statele Unite. Anul trecut, California a raportat pierderi de aproximativ 108 milioane de dolari din cauza unor astfel de operațiuni de skimming, potrivit informațiilor furnizate de presa americană.

Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai căutați infractori din România. În prezent, el se confruntă cu acuzații de accesare frauduloasă a fondurilor de asistență guvernamentală, conform unui act de acuzare emis de un Mare Juriu federal, a relatat ABC 7 News.

Printre suspecți se numără și persoane care, în mod evident, se lăudau pe rețelele de socializare cu bunuri de lux, precum mașini și ceasuri Rolex. „Nu iubi ceea ce-nui al tău, că osă ați facă rău", spune unul dintre aceste mesaje, cu grafia originală, potrivit Antena 3 CNN.

×