x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator France Presse comentează războiul Băsescu-Ponta

France Presse comentează războiul Băsescu-Ponta

de Marina Constantinoiu    |    25 Iun 2012   •   14:43
France Presse comentează războiul Băsescu-Ponta

Razboiul politic dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta pe tema reprezentarii tari la summit-urile europene este in atentia agentiei France Presse, care comenteaza ca "Romania este martora unei coabitari dificile, de la venirea la putere a unui Guvern de centru-stanga format din social-democrati si liberali. Comentariul agentiei este preluat si de agentia bulgara de stiri Focus, precum si de site-urile actualite.com si lextimes.fr.

Presedintele a apelat la Curtea Constitutionala pentru a solutiona problema. O audiere pe aceasta tema va avea loc miercuri, cand se va si transa chestiunea, urmand a fi dat un raspuns in acest sens., reaminteste AFP. Purtatorul de cuvant al Presedintiei, intrebat de redactorul de la France Presse despre situatia creata, a spus ca nu are ce declara.

"Ponta nu si-a ascuns niciodata intentia de a reprezenta Romania la Consiliul European de la Bruxelles joi si vineri si a apelat la Parlament, unde Uniunea Social-Democrata (USL) dispune de o majoritate, pentru a-i cere sa transeze problema. Pana acum, Romania a fost reprezentata de presedintele Traian Basescu', noteaza AFP.

AFP reaminteste ca Parlamentul a adoptat o declaratie care-l autorizeaza pe premier sa participe la summit-urile UE consacrate problemelor economice, sociale, bugetare si financiare, precum si la reuniunile referitoare la aderarea tarii la Spatiul Schengen, dar presedintele a contestat constitutionalitatea acestui demers. France Presse mai citeaza, in acest context, si opinia eurodeputatului de centru-dreapta Theodor Stolojan, fost premier, potrivit caruia "aceasta disputa este neplacuta. Ea da impresia ca nu suntem capabili sa rezolvam conflictele intre institutii'.

×