x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furtuni, tornade şi căderi masive de tornade în Statele Unite. MAE a emis o aenţionare de călătorie (VIDEO)

Furtuni, tornade şi căderi masive de tornade în Statele Unite. MAE a emis o aenţionare de călătorie (VIDEO)

20 Noi 2014   •   12:55
Furtuni, tornade şi căderi masive de tornade în Statele Unite. MAE a emis o aenţionare de călătorie (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o atenţionare de călătorie în Statele Unite ale Americii din cauza riscului producerii unor fenomene meteorologice severe: furtuni, tornade şi căderi semnificative de zăpadă.

Potrivit unui comunicat al MAE, 'în special în statele din nordul şi nord-estul SUA, se înregistrează căderi importante de zăpadă, care au afectat traficul aerian şi auto'. 'Pe teritoriul Statului New York, Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de condiţii meteorologice severe pentru zonele din nordul şi vestul acestui stat, inclusiv zona metropolitană Buffalo. În regiunile Oswego, Erie, Jefferson, Lewis, Genesee, Wyoming, Cattaraugus, Chautauqua şi St. Lawrence avertizarea de ninsori abundente, viscol, temperaturi scăzute şi vizibilitate redusă este valabilă până în seara zilei de vineri, 21.11.2014', informează MAE român.

Potrivit sursei citate, în zonele centrale ale Statelor Unite se înregistrează furtuni şi tornade.

MAE avertizează că, în aceste condiţii, sunt posibile 'întârzieri şi chiar anulări ale unor zboruri atât în această perioadă, cât şi în următoarea'.

'Având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în Statele Unite ale Americii, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice pe site-urile de specialitate', se mai precizează în comunicatul de presă de joi al MAE.

×