x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Resources Ltd. își mută războiul cu România la Washington

Gabriel Resources Ltd. își mută războiul cu România la Washington

de Larisa Eremia    |    23 Iul 2015   •   16:15
Gabriel Resources Ltd. își mută războiul cu România la Washington
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Gabriel Resources Ltd., compania minieră canadiană, duce conflictul la un alt nivel în cazul Roșia Montana. Astfel, canadienii au reclamat România la Centrul Internațional de Soluționare a Disputelor Relative la Investiții (ICSID), conform unui comunicat de presă pe care l-au emis.

Reprezentanții companiei au subliniat faptul că la baza deciziei lor a stat atitudinea autorităților române, care „au blocat și împiedicat implementarea proiectului fără a oferi compensări”.

CEO-ul Gabriel Resources Ltd., Jonathan Henry a precizat în declarația sa că „în imposibilitatea de a ajunge la un acord, unica soluție a companiei a fost aceea de a apela la arbitrajul internațional”, potrivit Bloomberg.com.

Compania, care deține 80,69% din acțiunile Roșia Montana Gold Corporation, și-a petrecut mai mult de un deceniu încercând să construiască ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai mare mină de aur din Europa, întâmpinând în tot acest timp opoziția cetățenilor care nu erau de acord cu utilizarea cianurilor pentru a extrage metalul prețios. Planul a fost blocat după ce în anul 2013 în mai multe orașe din țară au avut loc manifestări împotriva materializării acestuia.
 

×
Subiecte în articol: aur rosia montana gabriel resources