x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: "Vizita premierului Victor Ponta în SUA este un succes pentru România"

Gabriela Firea: "Vizita premierului Victor Ponta în SUA este un succes pentru România"

27 Sep 2014   •   16:24
Gabriela Firea: "Vizita premierului Victor Ponta în SUA este un succes pentru România"
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat sâmbătă că vizita premierului Victor Ponta în SUA este un succes pentru țara noastră și că prim-ministrul "a reușit să scoată România din izolarea externă în care a fost dusă de regimul Băsescu".

"După nouă ani în care țara noastră nu a mai fost reprezentată la ONU la nivel de președinte, Victor Ponta a reușit să definească o direcție strategică pentru România în cadrul Națiunilor Unite. Prin discursul său din cadrul Adunării Generale, prim-ministrul a demonstrat din nou că are o viziune clară pentru țară: una de stabilitate, de pace, de consolidare instituțională și de cooperare cu vecinii. Vizita viitorului președinte al României în SUA reprezintă un succes. Victor Ponta a reușit să scoată România din izolarea externă în care a fost dusă de regimul Băsescu și a definit un rol pentru țară în Uniunea Europeană, alături de SUA și de democrațiile occidentale", afirmă Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Ea subliniază că prin întâlnirile pe care le-a avut cu liderii celor mai mari companii din domeniul energiei din SUA și prin fixarea unui obiectiv clar pentru România — "obținerea independenței energetice pentru a ieși de sub spectrul șantajului rusesc"—, Victor Ponta a arătat că se bate pentru țară și pentru interesul național.

"Victor Ponta va fi cu siguranță un președinte util pentru România și bun pentru români, un lider care are relații externe foarte bune și care ne poate reprezenta țara cu mândrie și demnitate în lume", conchide vicepreședintele PSD Gabriela Firea. 
 

×