x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gârjoabă: "Nu e nimic imoral că mi-am angajat toată familia la Complexuri!"

Gârjoabă: "Nu e nimic imoral că mi-am angajat toată familia la Complexuri!"

de Gabriela Mladin    |    05 Sep 2011   •   10:02
Gârjoabă: "Nu e nimic imoral că mi-am angajat toată familia la Complexuri!"

Asta sustine cu nonsalanta, vicepresedinte PD-L Gorj si director de Resurse Umane in cadrul Complexului Energetic Turceni, Corneliu Garjoaba, intrebat de jurnalisti despre angajarile tuturor membrilor de familie in cadrul companiilor energetice. Mai mult, Garjoaba spune ca nu este singurul care a procedat in acest fel, urmand exemplul altor directori.

Directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, vicepresedinte al organizatiei PD-L Gorj, Corneliu Garjoaba, acuzat de nepotism, recunoaste ca si-a angajat in cadrul complexurilor toata familia, dar sustine ca nu e singurul care a procedat in acest fel.

Garjoaba si-a angajat aproape toata familia in societatile statului, in speta la Complexurile Energetice Turceni si Rovinari. Garjoaba a explicat cum a facut aceste angajari: "Pe nora mea am angajat-o la Complexul Energetic Rovinari in schimbul unei suprafete de teren data unitatii energetice ca front de lucru. Atat sotia mea, cat si fiul meu au fost angajati la Complexul Turceni, dar eu am dat mult teren la aceste companii. Da, am primit si bani in schimbul terenului, darn u am denogiat. Cat au dat, atat am luat, iar in contract scrie ca cei care dau terenul, pot sa-si angajeze si copiii. Care este problema?', a comentat Garjoaba. O alta fiica a lui Garjoaba este angajata la Ministerul Finantelor.

Garjoaba: "Nu e nepotism, alti directori au facut la fel!'

Intrebat daca I se pare o imoralitate ceea ce a facut, Corneliu Garjoaba a afirmat ca nepotismul este chiar moral, in unele situatii. Directorul PD-L a dat exemplul altor cinci-sase directori de la CE Turceni care si-au angajat, in 2010, rudele, insa, fara a da vreun nume. "Sunt anumiti directori care si-au anjagat rudele la Complex, e mult spus ca e vorba de nepotism. Nu e nimic imoral', considera Garjoaba.

In acelasi timp, acesta a mai recunoscut ca, din 2009 si pana in prezent, de cand ocupa functia de director Resurse Umane, la Complexul Energetic Turceni au fost angajate alte 80 de persoane, toate avand probleme sociale sau terenuri in calea excavatorului. Si in acest an la Turceni au fost angajate 15 persoane, desi conducerea complexului a anuntat ca va da afara 200 salariati in acest an. Ca director de Resurse Umane, Corneliu Garjoaba, primeste un salariu brut de 168 de milioane de lei vechi.

×