x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gavrilescu: Capitala va face parte dintr-un proiect pe fonduri europene privind calitatea aerului

Gavrilescu: Capitala va face parte dintr-un proiect pe fonduri europene privind calitatea aerului

05 Iun 2018   •   15:03
Gavrilescu: Capitala va face parte dintr-un proiect pe fonduri europene privind calitatea aerului

Bucureştiul va face parte dintr-un proiect pe care Ministerul Mediului îl va depune la fonduri europene privind prognoza pe calitatea aerului, a declarat, marţi, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. 

"Suntem într-un moment ultim. Se aprobă Planul Integrat de Calitatea Aerului al Municipiului Bucureşti, pe site-ul Ministerului Mediului se află spre dezbatere Ordinul privind implementarea şi pentru alte municipii a planului de măsuri pe calitatea aerului pentru zonele urbane care sunt aglomerate, dar mai avem ceva... Bucureştiul va face parte dintr-un proiect pe care Ministerul Mediului îl va depune la fonduri europene privind prognoza pe calitatea aerului. Ne-am propus să avem un oraş, un municipiu mare în care au început să aibă loc depăşiri consecutive ale numărului de zile pe an, care se apropie nici măcar la jumătatea anului, de jumătatea limitei admisibile de 35 de zile într-un an pe pulberile în suspensie. Vrem ca şi Municipiul Bucureşti să fie prins în acest proiect, astfel încât în fiecare dintre aceste mari oraşe şi municipii să reuşim, coroborat cu prognoza meteo pe care o dă Administraţia Naţională de Meteorologie, să mai montăm asemenea staţii, care să afişeze atât prognoza meteo, cât şi toate pulberile în suspensie, oxizii de azot, oxizii de carbon. În acest fel, fiecare dintre noi vom vedea exact care este situaţia acestor compuşi, în timpul zilei", a spus Gavrilescu. 

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a participat, marţi, alături de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la o conferinţă dedicată Zilei Mondiale a Mediului. În cadrul evenimentului, au fost prezentate o serie de autoutilaje de salubrizare 100% electrice, respectiv: o auto-măturătoare, aspiratorul urban şi o cisternă electrică. 

De asemenea, au fost expuse câteva modele "green made" de recipiente de colectare a deşeurilor, fabricate exclusiv din trestie de zahăr. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Grațiela Gavrilescu