x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O aeronavă cargo cu ajutoare pentru Fâșia Gaza a decolat de pe Otopeni

O aeronavă cargo cu ajutoare pentru Fâșia Gaza a decolat de pe Otopeni

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   17:25
O aeronavă cargo cu ajutoare pentru Fâșia Gaza a decolat de pe Otopeni
Sursa foto: Hepta

O aeronavă cargo pusă la dispoziție de Comisia Europeană a decolat miercuri de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București cu ajutoarele oferite de statul român Fâşiei Gaza.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), ajutorul oferit României populației grav afectate din zona de conflict s-a realizat pe cale aeriană, prin Comisia Europeană, cu sprijinul Direcţiei Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene– EU Civil Protection & Humanitarian Aid-DGECHO.

Materialele oferite vor ajunge în Egipt, într-o locație prestabilită, loc unde organizațiile internaționale implicate, prin convoaie umanitare vor transporta bunurile către populația civilă afectată.

„România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență. Cu această ocazie mulțumim Compania Națională Aeroporturi București pentru sprijinul prompt și constant acordat în misiunile noastre”, potrivit DSU.

În data de 19 octombrie, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, premierul României, Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, fiind aprobată Hotărârea CNSU nr. 38, care prevedea acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gaza ajutoare cargo