x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Generalul Mircia Chelaru, trimis în judecată de DNA

Generalul Mircia Chelaru, trimis în judecată de DNA

28 Feb 2014   •   16:11
Generalul Mircia Chelaru, trimis în judecată de DNA

Procurorii din Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a generalului Mircia Chelaru, sub acuzaţia de abuz în serviciu în forma obţinerii de foloase necuvenite, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În perioada 2000-2007, inculpatul Chelaru Mircia ar fi determinat, cu intenţie, funcţionari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale să încheie, fără vinovăţie, un contract de vânzare-cumpărare a unui apartament, situat în municipiul Bucureşti, deşi acesta nu deţinea un contract de închiriere valabil încheiat pentru acest imobil, precizează DNA.

Anterior, inculpatul dobândise în proprietate un alt imobil construit din fondul locativ de stat în temeiul Decretului - Lege nr. 61/1990, ascunzând acest aspect Ministrului Apărării Naţionale şi Comisiei de Audit din cadrul MApN, prin aceasta cauzându-se un prejudiciu de 92.839,08 lei în dauna MApN.

Conform legii 564/2004, cadrele militare sau fostele cadre militare care dețineau, la data apariției legii, locuințe de serviciu aparținând Ministerului Apărării Naționale, le puteau cumpăra, în regim subvenționat, însă cu anumite condiții, între care, titularul contractului de închiriere să dețină această calitate de chiriaș în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu dețină sau să nu fi deținut locuințe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuință, în regim subvenționat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Prezentul dosar s-a constituit prin disjungere dintr-o altă cauză, în care, la data de 3 septembrie 2013, Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a dispus trimiterea în judecată a 11 inculpați, cadre militare, pentru infracţiuni de abuz în serviciu legate de achiziționarea, în condiții nelegale, a unor locuințe de serviciu la preț subvenționat. 

×
Subiecte în articol: mircia chelaru