x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Germania: Familie de români, amendă de mii de euro la întoarcerea din România

Germania: Familie de români, amendă de mii de euro la întoarcerea din România

26 Oct 2021   •   08:48
Germania: Familie de români, amendă de mii de euro la întoarcerea din România
Sursa foto: Hepta

O familie, formată din șapte români, a fost oprita de un echipaj de poliție de frontieră. Românii s-au ales cu o amendă de ordinul miilor de euro, după ce nu au putut prezenta nici formularul de înregistrare a intrării pe teritoriul țării și nici un certificat de vaccinare, de convalescență sau de testare Corona, scrie www.stiridiaspora.ro

Duminică, 24 octombrie, ofițerii poliției de frontieră Simbach au făcut controale intense pe șoseaua federală B12  pentru a monitoriza reglementările de intrare în țară, privind noile regulamente în materie de combatere a noului coronavirus.

În jurul orei 15:45, un autoturism înmatriculat în Germania, din Renania de Nord-Westfalia, a fost supus unui control. Șoferul, un român în vârstă de 39 de ani, și soția acestuia, în vârstă de 32 de ani, au declarat că se întorceau dintr-o vacanță de două săptămâni în România. În plus, în vehicul se mai aflau cei patru copii minori și tatăl șoferului, în vârstă de 63 de ani.

Întrucât România este clasificată ca zonă de risc ridicat, începând cu data de 3 octombrie, li s-a cerut să predea formularul de înregistrare a intrării și un certificat de vaccinare, de convalescență sau de testare Corona. Deoarece nu au putut prezenta nici declarația de intrare, nici certificatul de testare, ofițerii i-au interogat pe cei trei adulți și pe fiul de 16 ani în calitate de persoane suspecte de o infracțiune administrativă, în temeiul Ordonanței privind măsurile de combatere a pandemiei de Coronavirus, coroborată cu Legea privind protecția împotriva infecțiilor.

După o informare detaliată cu privire la îndatoririle pe care le aveau la întoarcerea în Germania, li s-a permis să își continue călătoria. Familia de români va primi în viitorul apropiat o amendă de valoare considerabilă, de ordinul miilor de euro.

Din 3 octombrie, autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare a românilor în Germania, în contextul pandemiei de COVID-19.

×
Subiecte în articol: romani germania