x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Zamfir, internat în spital în urma unui accident de maşină

Gheorghe Zamfir, internat în spital în urma unui accident de maşină

31 Aug 2008   •   00:00

Gheorghe Zamfir a fost lovit de o maşină, vineri după-amiază, în faţa casei sale situate la intersecţia străzilor Constantin Disescu şi Calea Griviţei din Bucureşti, el fiind în prezent internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde se află într-o stare stabilă.



Potrivit Poliţiei Capitalei, vineri, în jurul orei 12.00, Gheorghe Zamfir s-a angajat în traversarea străzii Constantin Disescu, prin dreptul imobilului nr. 2, moment în care a fost surprins şi accidentat  uşor de către un autoturism care circula dinspre Calea Griviţei spre strada A.I. Cuza.

După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei fară încuviinţarea organelor de poliţie, iar Gheorghe Zamfir a fost transportat la spital, unde a rămas internat, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Accidentul a fost anunţat prin 112, la faţa locului fiind trimisă o ambulanţă şi un echipaj de la Poliţia Rutieră, care nu l-a mai găsit pe şofer, fiind luate declaraţii de la un martor şi făcute măsurători, au precizat poliţiştii de la Circulaţie.

Potrivit acestora, chiar dacă şoferul susţine că a aşteptat un timp venirea poliţiştilor, după care a plecat, la un accident cu vătămare corporală avea obligaţia să aştepte venirea poliţiştilor.

Poliţiştii de la Secţia 4 vor merge, duminică, cu şoferul maşinii la locul accidentului, pentru a fi făcute măsurători, acesta fiind acuzat de vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului.

Gheorghe Zamfir este internat în Secţia de chirurgie a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Surse medicale au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Zamfir nu are fracturi sau contuzii, starea sa fiind stabilă.

Potrivit unui martor, artistul a fost accidentat de un autoturism de culoare albă, în apropierea blocului în care locuieşte situat la intersecţia străzilor Constantin Disescu şi Calea Griviţei din Bucureşti.

Bărbatul care l-a lovit cu maşina pe Gheorghe Zamfir s-a prezentat, duminică, la Secţia 4 Poliţie, fiind cercetat pentru vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului, potrivit poliţiştilor de la Circulaţie.

Un echipaj de Poliţie şi şoferul care a produs accidentul în care a fost implicat Gheorghe Zamfir au mers, duminică după-amiază, pe strada Constantin Disescu să facă reconstituirea evenimentului, acesta declarând că după incident a aşteptat două ore venirea poliţiştilor, după care a plecat.

"Duminică, s-a prezentat la Secţia 4 de Poliţie o persoană care a spus că a fost autorul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir. Dosarul de accident va fi înaintat Biroului de cercetări penale din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere", a spus inspectorul principal Marius Maghiari, de la Brigada de Poliţie Rutieră, care a participat la reconstituire.

Acesta a explicat că, vineri, o grupă operativă s-a dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde se afla internat artistul, pentru a afla diagnosticul, după ce a fost sesizată de reprezentanţii unităţii medicale. Ulterior, poliţiştii s-au dus la locul accidentului, unde nu l-au mai găsit pe şoferul care a produs accidentul.

Valentin Gherma, şoferul implicat în accident, a mers, duminică, împreună cu poliţiştii, pentru a face reconstituirea, Acesta a spus că vineri, în timp ce conducea autoturismul dinspre Calea Griviţei spre strada Ioan Alexandru Cuza, i-a sărit în faţă un câine pechinez, din autoturismul artisului Gheorghe Zamfir. Potrivit lui Gherma, maşina pe care o conducea avea o viteză de rulare de unu, doi kilometri pe oră, astfel că a putut să frâneze în timp util pentru a evita căţelul.

"Apoi am crezut că mă lasă să plec, dar el (Gheorghe Zamfir - n.r.) a ieşit foarte precipitat din maşină şi s-a lovit de maşina mea. A căzut pe jos din picioare şi s-a lovit la cap, fără să sângereze. L-am luat în maşină pentru a-l duce până la scara blocului, dar între timp a sosit ambulanţa şi am insistat să se ducă la spital, deoarece el a refuzat acest lucru la început", a explicat Valentin Gherma.

Acesta a mai spus că imediat după producerea accidentului, un martor a sunat la 112 şi a chemat ambulanţa. Gherma susţine că a întrebat echipajul de salvare dacă să meargă şi el la spital cu Gheorghe Zamfir, care i-a spus să rămână la faţa locului pentru că urmează să vină Poliţia.

Bărbatul a adăugat că a aşteptat aproximativ două ore venirea unui echipaj de Poliţie, după care a plecat. Gherma a mai declarat că nu s-a prezentat la Poliţie deoarece şi-a imaginat că aceştia îl vor contacta telefonic, pentru că el şi-a lăsat datele de contact martorului aflat la locul accidentului.

"Am luat legătura cu martorul, care mi-a spus că numărul lui a rămas la 112 şi că ne cheamă dacă trebuie să mergem împreună, să dăm declaraţii. Nu am ştiut nici ce a declarat Gheorghe Zamfir. Am considerat că nu a fost un accident rutier", a declarat Gherma.


Potrivit acestuia, duminică dimineaţă a aflat de la ştiri că accidentul în care a fost implicat artistul Gheorghe Zamfir este cu autor necunoscut şi s-a dus la Secţia 4 pentru a declara accidentul.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politie observator gheorghe zamfir duminică