x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghiță: Fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate

Gheorghiță: Fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate

27 Dec 2021   •   20:37
Gheorghiță: Fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate
Sursa foto: Hepta

La un an de la debutul campaniei de vaccinare în România, coordonatorul acestei campanii, Valeriu Gheorghiță, spune că fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate.

„Astăzi se împlinește 1 an de când în România a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19, în tandem cu restul țărilor din Uniunea Europeană! Ziua de 27 decembrie 2020 a reprezentat un prim pas către atât de așteptata revenire la normalitate. Pentru mulți dintre noi a reprezentat speranța că împreună, prin vaccinare, putem învinge această pandemie. Greul de abia atunci începea”, a spus luni Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, a urmat o perioadă plină de provocări logistice, medicale, și mai ales de comunicare.

„Au fost și momente pline de satisfacție profesională atunci când procesul de vaccinare a devenit operațional și etapă cu etapă toți cei care au dorit să se vaccineze au putut face acest lucru. Fiecare persoană care a ales să se vaccineze ne-a motivat și a reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate”, mai spune coodonatorul campaniei de vaccinare.

După un an, în România au fost administrate peste 15.749.303 de doze de vaccin și au fost vaccinate peste 7.918.813 de persoane cu cel puțin o doză, peste 7.781.563 de persoane cu schemă completă și peste 1.960.336 de persoane cu doza de booster.

„Continui să sper că doar prin empatie, onestitate, dialog și comunicare, prin găsirea acelui obiectiv comun care să ne reprezinte, putem combate dezinformarea, ezitarea, scepticismul și neîncrederea! Să avem un an mai bun și să rămânem responsabili și solidari pentru sănătate!”, a mai transmis Valeriu Gheorghiță.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță