x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghiță, mesaj pentru ÎPS Teodosie: Suntem responsabili moral de moartea oamenilor

Gheorghiță, mesaj pentru ÎPS Teodosie: Suntem responsabili moral de moartea oamenilor

10 Dec 2021   •   15:51
Gheorghiță, mesaj pentru ÎPS Teodosie: Suntem responsabili moral de moartea oamenilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a reacționat după ce ÎPS Teodosie a făcut noi declarații despre vaccinare. „Să încetăm cu astfel de declarații pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor”, a spus Gheorghiță.

„Din punctul meu de vedere astfel de declarații sunt extrem de periculoase prin faptul că accentuează neîncrederea și evitarea oamenilor, cu atât mai mult cu cât parte din aceste informații sunt eronate. În primul rând, nu sunt vaccinuri experimentale. Sunt autorizate că orice alt medicament. Vaccinul Pfizer de exemplu de la vârstă de 16 în sus are autorizare definitivă de la FDA. Deci nu se va întâmpla nimic de aici înainte”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a mai spus că persoanele care transmit informații false despre vaccinuri sunt responsabile din punct de vedere moral pentru moartea pacienților COVID.

„Sunt peste opt miliarde de doze administrate la nivel mondial. Sunt discutate și analizate iar și iar. Nu pot să spui public, mai ales o persoană foarte cunoscută în spațiul public care reprezintă un corp profesional important, de care oamenii țin cont, că aceste vaccinuri au prospect îndoielnic și așa mai departe. Sunt prospecte că la orice alt medicament. Trebuie să încetăm cu astfel de declarații pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a făcut noi declaraţii controversate despre vaccinul anti-COVID. IPS Teodosie a spus că vaccinul este experimental și neasumat de producători și că medicina nu mai are logică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță