x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizia în cazul lui Gigi Becali, amânată. Magistraţii decid peste o săptămână dacă îi reduc durata pedepsei cu închisoarea

Decizia în cazul lui Gigi Becali, amânată. Magistraţii decid peste o săptămână dacă îi reduc durata pedepsei cu închisoarea

13 Aug 2014   •   08:15
Decizia în cazul lui Gigi Becali, amânată. Magistraţii decid peste o săptămână dacă îi reduc durata pedepsei cu închisoarea
UPDATE 12:50 - Judecătorii Tribunalului Constanţa au amânat pentru săptămâna viitoare pronunţarea în cazul contestaţiei depuse de Gigi Becali faţă de perioada de executare a pedepsei la care a fost condamnat.
........................

Magistraţii Tribunalului Constanţa urmează să se pronunţe, astăzi, cu privire la contestaţia depusă de Gigi Becali faţă de perioada de executare a pedepsei la care a fost condamnat. Sentinţa nu va fi definitivă.

Becali a cerut în instanţă, în urmă cu peste o lună, să-i fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, argumentând că, potrivit prevederilor noului Cod Penal, nu mai este incriminată acuzaţia de dare de mită ce i-a fost adusă în dosarul 'Valiza'.

În sala de judecată, George Becali a explicat că el a fost de bună credinţă în urmă cu şase ani, când a încercat să-i premieze pe jucătorii Universităţii Cluj pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele în faţa jucătorilor de la CFR Cluj, astfel încât Steaua să câştige campionatul.

În dosarul 'Valiza', Becali a fost trimis în judecată în decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a încercat să dea 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj.

La sfârşitul lunii octombrie 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de detenţie în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, la care s-au adăugat alte şase luni după condamnarea în dosarul 'Valiza' şi în cel cu privire la sechestrarea persoanelor care i-au furat maşina.

×
Subiecte în articol: gigi becali gigi becali condamnare