x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali află pe 13 august dacă i se va reduce durata pedeapsei cu închisoarea

Gigi Becali află pe 13 august dacă i se va reduce durata pedeapsei cu închisoarea

06 Aug 2014   •   16:02
Gigi Becali află pe 13 august dacă i se va reduce durata pedeapsei cu închisoarea

Magistraţii Tribunalului Constanţa au judecat, astăzi, contestaţia depusă de George Becali faţă de perioada de executare a pedepsei la care a fost condamnat, judecătorii urmând să se pronunţe pe 13 august, potrivit Agerpres. Sentinţa nu va fi definitivă.

Becali a cerut în instanţă, în urmă cu o lună, să-i fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, argumentând că, potrivit prevederilor noului Cod Penal, nu mai este incriminată acuzaţia de dare de mită ce i-a fost adusă în dosarul "Valiza".

În sala de judecată, George Becali a explicat că el a fost de bună credinţă în urmă cu şase ani, când a încercat să-i premieze pe jucătorii Universităţii Cluj pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele în faţa jucătorilor de la CFR Cluj, astfel încât Steaua să câştige campionatul.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de detenţie în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, la care s-au adăugat alte şase luni după condamnarea în dosarul 'Valiza' şi în cel cu privire la sechestrarea persoanelor care i-au furat maşina.

×