x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, din arest: "Nu voi mai jigni niciodată, jignirile m-au adus aici"

Gigi Becali, din arest: "Nu voi mai jigni niciodată, jignirile m-au adus aici"

09 Apr 2009   •   00:00

Omul de afaceri Gigi Becali, arestat vinerea trecută pentru 29 de zile şi acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, afirmă, într-un interviu acordat, în scris, din arest, postului Realitatea TV, că nu va mai jigni niciodată, susţinând că jignirile l-au adus în această situaţie.



Întrebat de jurnalişti care va fi lucrul pe care nu-l va mai face niciodată după ieşirea din arest, Becali a răspuns: "Nu voi mai jigni niciodată, pentru că jignirile m-au adus aici".

"Îmi lipseşte libertatea de a-mi vedea copiii, nevasta, mama, prietenii", spune Becali atunci când este întrebat ce-i lipseşte cel mai mult în celula în care stă deja de cinci zile.

Becali vorbeşte şi despre politică - la care anunţase, în urmă cu câteva luni, că renunţă -, afirmând în scris că a semnat candidatura pentru un fotoliu de europarlamentar pe listele PRM.

Omul de afaceri apreciază că, "dacă mâine ar fi alegeri", ar putea obţine aproximativ zece la sută din voturile românilor, nici întrebarea jurnaliştilor şi nici răspunsul său neputând lămuri despre ce alegeri se discută.

Primul lucru pe care l-ar face după ieşirea din arest ar fi, potrivit afirmaţiilor lui Becali, "o spovedanie publică" în care să vorbească despre "bunele şi relele" făcute.

Becali devine şi mai ameninţător atunci când afirmă: "Cred că coşmarul pe care mi l-au dat abuziv autorităţile a fost binevenit pentru mine, pentru mântuirea mea, dar ajunge... Nu poţi distruge o familie creştină pentru câteva jigniri aduse procurorilor".

Credinţa nu l-a părăsit pe Becali, el susţinând că în arest doarme, citeşte Biblia şi meditează la mântuire. Mai mult, Becali susţine că încearcă să-şi aducă şi colegii pe calea cea dreaptă, spunând că încearcă să le insufle celor trei colegi de celulă "trăirea creştinească".

"Le-am dat cărţi de religie, să citească", mai spune Becali.

Sportul pare a nu-l mai atrage pe finanţatorul Clubului Steaua, el afirmând că nu mai joacă table şi, întrebat de fotbal, arătând că "nu-i arde".

"Table nu mai joc, pentru că colegii de cameră sunt prea slabi. (...) Credeţi că mă mai interesează fotbalul, când îmi plânge mama şi soţia că îi e frică să trimită copiii la şcoală de frica infractorilor?", afirmă Gigi Becali în interviul acordat Realitatea TV.

Omul de afaceri este coleg de celulă cu Floricel Achim, cu un anume Iulian, pe care-l descrie drept "traficant internaţional de droguri", şi cu un anume "Ferenţ, traficant de ţigări".

Întrebat cum se înţelege cu ei, Becali nu uită să precizeze că este liderul celulei.

"Un lider este lider oriunde s-ar afla. El conduce", afirmă Gigi Becali.

Afacerile lui Gigi Becali sunt coordonate de Virgil Becali.

"Am pus oameni competenţi, iar afacerile merg, la ordinul meu, prin Virgil Becali. Oricum, nu mă interesează nici un ban din lume, atât cât sunt închis ca un animal", spune Becali.

Omul de afaceri devine subtil atunci când este întrebat ce mesaj doreşte să le transmită celor care l-au susţinut în ultima perioadă. Becali nu se referă nici la familia sa, nici la apropiaţi, nici măcar la sătenii din Vadu Roşca sau cei din Ştefăneşti, care au venit la instanţă atunci când s-a judecat cererea sa de arestare, ci vorbeşte despre Vântu, Voiculescu sau Băsescu.

"Mulţumesc mogulilor de presă Sorin Ovidiu Vântu, Dan şi Camelia Voiculescu, care au fost sensibili la cea mai importantă valoare spirituală, libertatea. Datorită acestor moguli atacaţi de Traian Băsescu România nu e pierdută", spune Becali, conform transcriptului interviului, publicat pe site-ul Realitatea TV.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator becali