x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, la apel la Poliţia Ilfov

Gigi Becali, la apel la Poliţia Ilfov

22 Apr 2009   •   00:00

Gigi Becali s-a prezentat ieri la sediul Poliţiei Ilfov, pentru prima oară după ce a fost pus în libertate, la finele săptămânii trecute.



Finanţatorul Stelei a fost informat telefonic sâmbătă despre obligaţia de a veni la IPJ Ilfov pentru a se stabili programul vizitelor acestuia la Poliţie, în contextul eliberării sub control judiciar, precum şi modalitatea în care poate fi contactat. Astfel, ieri, în jurul orei 11:30, Becali s-a prezentat la apel, fiind destul de jovial şi darnic în declaraţii.

El a spus că a primit din partea instanţei mai mult decât a cerut, dar cu toate acestea este mâhnit că trebuie ca de două ori pe săptămână să compară în faţa poliţiştilor. Becali a spus că cei doi judecători care s-au pronunţat favorabil pentru eliberarea lui "au fost judecători. Actul de dreptate nu este o meserie doar pentru a lua salariul, salvezi viaţa omului, ca doctorul sau ca preotul care salvează sufletul", a punctat Becali.

El a precizat că trebuie să vină la Poliţie marţi şi joi şi a adăugat că nici una dintre măsurile impuse de instanţă la eliberarea sub control judiciar nu îl deranjează: "Situaţia este deranjantă, ca suflet, ca principiu, pentru că hoţii nu au nici o restricţie, se plimbă în toată ţara".

Referindu-se la argumentul anchetatorilor că lăsarea sa în libertate ar însemna un pericol public, Becali a spus: "Eu, pericol public!? Eu sunt prietenul care am stat cu preşedintele, cu Patriarhul, cu episcopul de Oltenia, de Bucovina, de Tulcea, am stat cu Berlusconi". Vineri, Tribunalul Bucureşti a admis recursul făcut de Becali şi a dispus eliberarea lui de îndată, punându-i acestuia o serie de condiţii.

ZMĂRĂNDESCU, CONTESTAŢIE INADMISIBILĂ
Avocaţii lui Ştefan Dediu şi Cătălin Zmărăndescu, arestaţi în dosarul lui Gigi Becali, au depus ieri la Judecătoria Sectorului 1 cereri de eliberare provizorie sub control judiciar în cazul celor doi. Cererea lui Ştefan Dediu se va judeca la 27 aprilie, iar cea a lui Zmărăndescu, în ziua următoare. Ieri, Tribunalul Bucureşti a decis că o contestaţie în anulare a lui Zmărăndescu nu este admisibilă. (D.M.)

×
Subiecte în articol: observator becali