x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, la Parchetul General

Gigi Becali, la Parchetul General

09 Sep 2009   •   00:00

Europarlamentarul Gigi Becali s-a prezentat, astăzi, la Parchetul General, unde a fost chemat de procurori pentru a-i aduce la la cunoştinţă materialul de urmărire penală în dosarul sechestrării hoţilor maşinii sale.Luni şi marţi, la Parchet au fost covocaţi mai mulţi martori în dosarul lui Gigi Becali, pe care acesta i-a porpus în apărare, scrie Mediafax.

Finanţatorul echipei Steaua a fost eliberat condiţionat în 17 aprilie, ulterior el a fost ales ca europarlamentar, ceea ce a atras competenţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de continuare a investigaţiilor în dosarul în care Gigi Becali a fost pus oficial sub acuzare, pentru sechestrare de persoane, de către Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Astfel, după ce au fost strânse toate probele, expertizele efectuate, urmând a fi audiaţi ultimii şapte martori, propuşi de Becali, procurorii vor trece la faza finală de prezentare a materialului de urmărire penală, spun sursele citate.

În 17 aprilie, Gigi Becali părăsea arestul preventiv, după ce a fost eliberat sub control judiciar, instanţa Tribunalului Bucureşti admiţând recursul acestuia împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 1 - care apreciase că nu se modificase temeiul legal care a stat la baza arestării lui Becali, cu atât mai mult cu cât în dosar mai fuseseră arestate alte persoane. Becali este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare de la şapte la 15 ani (dacă fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice avantaj).

Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali le-a cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG, unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

Instanţa i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Becali fusese arestat în 3 aprilie, fiind acuzat, iniţial, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani. Cei şase au fost acuzaţi că, în ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

În 14 aprilie, respectiv în 17 aprilie au mai fost arestate două persoane în acest caz, una dintre acestea susţinând că ea este cea care a comis faptele de care au fost acuzaţi Becali şi Zmărăndescu.

Ulterior, au fost arestaţi şi hoţii maşinii lui Becali, dar la scurt timp o parte dintre aceştia au fost eliberaţi, fiind cercetaţi în stare de libertate.×