x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali se plânge deputaţilor că nu este lăsat să se opereze

Gigi Becali se plânge deputaţilor că nu este lăsat să se opereze

11 Mar 2014   •   10:41
Gigi Becali se plânge deputaţilor că nu este lăsat să se opereze

Avocata lui Gigi Becali a depus o plângere la Comisia pentru drepturile omului din cadrul Camerei Deputaţilor, pentru că nu a fost lăsat să se opereze.

Mai mult, Becali ar fi avut probleme chiar şi în închisoare, acuzând faptul că  uneori nu a fost lăsat să-şi vadă nici măcar familia.

"Gigi Becali beneficiază de dreptul legal de a avea parte de cea mai bună îngrijire medicală, având în vedere gravitatea problemelor de sănătate. Am fost obligaţi să reclamăm încălcarea acestui drept. Actele medico-legale spun că nu poate fi continuată detenţia în condiţiile actuale de sănătate. Intervenţia poate avea loc în reţeaua spitalelor din cadrul Ministerului Sănătăţii, însă până în prezent nimeni nu a venit să-i ofere o variantă rezonabilă domnului Becali, respectiv la posiblitatea ca el să beneficieze de o intervenţie într-un spital unde să fie aparatura necesară și toate condiţiile pentru a elimina riscurile iminente unei asemenea intervenţii", a declarat pentru B1 TV Maria Vasii, avocata lui Becali.

Patronul Stelei încearcă, pe de altă parte, să obţină transferul la un penitenciar din străinătate, unde ulterior se va putea opera după cum își dorește, numai că latifundiarul din Pipera nu se află în situaţia de a alege, fără restricţii, o clinică din străinătate pentru a se opera de hernie de disc.

Acesta este unul dintre argumentele magistraţilor care au refuzat să întrerupă pedeapsa lui Becali, în motivarea deciziei, judecătorii afirmând că patronul Stelei nu poate beneficia de acelaşi tratament precum o persoană liberă.

×